Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 7/05/2022

(Jordi Llisterri –CR) Si hi ha alguna prova que es pot ser periodista i bona persona aquesta portava el nom de Miquel Àngel Martín. S’havia convertit en el puntal de la delegació de Mitjans de Comunicació del bisbat de Lleida i ha mort aquest divendres als 44 anys per un infart. Havia treballat als dos principals diaris de Lleida durant 16 anys, primer a La Manyana i després a El Segre. El 2016 es va incorporar a l’equip de comunicació del bisbat de Lleida.

“Tinc més ganes que mai de viure”, deia en aquell moment, malgrat els problemes de cor que havia tingut. De fet, era una persona que havia superat sempre amb escreix qualsevol limitació física. El 2016 deixava una etapa professional als principals diaris de la ciutat per “poder fer aquest servei a l’Església”. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, va optar per incorporar a l’equip de comunicació un periodista professional. Miquel Àngel Martin era qui portava el dia a dia de la delegació i el contacte sempre atent amb els periodistes. El novembre de 2016 va ser nomenat delegat de Mitjans de Comunicació Social del bisbat.

Bisbe Giménez: Una diòcesis entristida

El bisbe Salvador Giménez ha explicat a Catalunya Religió que “és dur comunicar la mort d’un amic, d’un col·laborador i d’una persona molt entranyable dins de l’Església de Lleida”. Ha parlat d’una “diòcesi entristida i consternada per aquesta mort sobtada” i ha dit que “li demano al Senyor que el que ha fet ell en vida, tant estimat per tanta gent, pugui ara rebre-ho en la glòria eterna”. També ha volgut tenir molt present la dona, els fills i la mare de Miquel Àngel, que “tots sentin el caliu de tota diòcesi” i ha demanat una oració per ells.

Quan va anar a treballar al bisbat, Miquel Àngel Martín explicava clarament les motivacions per aquest canvi de feina: “Els camins del Senyor m’han portat a fer aquest servei en un moment en què la comunicació ha esdevingut una eina més d’evangelització. L’Església ha de comunicar la bona nova, és la nostra obligació com a cristians, i el Nostre Senyor ens dona múltiples eines per fer arribar l’Evangeli a tothom”.

L’opció per treballar al bisbat entroncava amb el seu compromís pastoral que sempre va tenir des de que estudiava periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona, com a membre del Moviment d’Universitaris i Estudiants Cristians. Allà va conèixer la seva dona, Natàlia Méndez, també molt implicada en les institucions socials de l’Església de Lleida. Amb ella han tingut dos fills.

La mort de Miquel Àngel Martín ha causat una gran consternació entre els companys periodistes de Lleida i al bisbat. També a la resta de delegacions de mitjans comunicació dels bisbats catalans amb les quals sempre havia promogut la col·laboració i el treball conjunt. La delegació diocesana de Lleida compta amb un ampli equip de col·laboradors i voluntaris que han patit una gran pèrdua.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.