Vés al contingut
Catalunya Religió
pere-dalmau

CR Pere Dalmau i Vidal, rector de les parròquies de l’Assumpció de Reus i de Sant Joan Baptista, ha mort aquest diumenge 7 d’abril a l’edat de 76 anys. Des del setembre, Dalmau també era rector de la parròquia de Sant Martí d'Altafulla. El funeral tindrà lloc aquest dilluns 8 d'abril a les 17h, a la parròquia de Santa Caterina de Vinyols i els Arcs.

Els darrers dies de Dalmau han estat "de consol i de preparació per la vida autèntica", explica Jordi Figueras, rector de Calafell i Cunit. Amb ell va compartir vivències d'Església quan Dalmau era vicari a Vilaseca i Figueras era seminarista a Salou. D'ell en destaca el treball i la "mirada bona" pels altres. També remarca la seva generositat, "de la qual en sóc testimoni directe", diu.

Pere Dalmau Vidal va néixer a Vinyols i els Arcs el 1948. Va estudiar al Seminari de Tarragona, i va continuar la llicenciatura en Teologia a la Facultat de Teologia a Barcelona. Es va ordenar capellà el 1975 a Vila-seca, on va exercir de vicari durant deu anys. 

Dalmau i Vidal ha estat també consiliari català de la JARC, el sector dels Joves Catòlics de Comarques de l'Acció Catòlica. El seu pas per aquest sector el recorda Carles Catasús, qui també va ser-ne consiliari. "Enamorat dels pobles, del món rural i dels joves: sempre amb ganes de descobrir, de créixer i de noves oportunitats pastorals", diu Catasús. En destaca la creativitat i fidelitat: "un home tot ell abocat a l'alegria de l'Evangeli".

Rector successivament de les parròquies de Masllorenç, Salomó Bonastre, Masarbonès, Can Ferré, L’Espluga de Francolí, Senan, Vimbodí, Constantí, Vilallonga del Camp i darrerament de Sant Joan Baptista de Reus, i des de l’any 2021 també rector de l’Assumpció de Reus i des del setembre de 2023 també d'Altafulla.

També es va implicar com a membre del Sindicat d’Unió de Pagesos en els seus temps de capellà obrer. Responsable del Seminari de Pastoral Rural al Centre d’Estudis Pastorals Consiliari, així com de diferents esplais cristians. Coautor del llibre Sóc a la porta i truco… Una proposta per als joves (Barcelona, 2012). Era col·laborador habitual en publicacions periòdiques eclesials. 

Dalmau també va treballar intensament en la reforma de l'església parroquial de Sant Joan Baptista de Reus. Eloi Aran, amb qui van compartir aquest treball, subratlla l'aprenentatge plegats. "Ens va quedar pendent la reforma de l'altar i l'ambó", afirma. 

Aran parla de Dalmau com un "apassionat per l'acció pastoral". "Era un home creatiu, capaç d’inventar-se jocs per treballar els valors cristians en família o muntar jornades de lectura continuada de la Bíblia", diu. Alhora, “tocava molt de peus a terra”, ben conscient de les pífies i limitacions humanes. 

Actualment, també ostentava la presidència de la Fundació Privada Universitària Sant Joan de Reus. Creada l’any 1996 amb la intenció d’acollir estudiants universitaris en un espai de convivència i creixement personal en el centre de Reus.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.