Vés al contingut
Catalunya Religió
monestir-avellanes
Fotografia: Monestir de les Avellanes.

Monestir de les Avellanes La dotzena edició de les Jornades d'Història del Monestir de les Avellanes se celebrarà aquest 13 i 14 de juliol i comptarà amb la participació de més de 80 persones. Enguany, les jornades aprofundiran en el passat medieval dels monestirs de la mà d'experts procedents de diferents universitats.

Sota el títol 'Regles i regulacions al món monàstic medieval', a través de vuit conferències i debats, a càrrec d’especialistes de reconeixement internacional, s’oferirà una mirada multidisciplinària sobre les estructures que regulaven i reglamentaven el món monàstic medieval.

A les XII Jornades s’hi descobrirà com eren les regles que determinaven la vida monàstica, quines diferències hi havia entre els diferents ordes religiosos i entre comunitats d’homes i dones; com marcaven aquestes regulacions la vida de les comunitats religioses i com van evolucionar al llarg de l’època medieval.

Com cada any, les jornades inclouen activitats culturals de divulgació científica. En aquest cas arribem a la 10a edició del Sopar Medieval en la qual es reproduirà un àpat del segle XIV, que celebraven el Diumenge de Pasqua dels canonges de la Seu de Tarragona.

El concert nocturn als jardins amb Ilerda Antiqua, dirigit per Maria Altadill, que presentarà per primera vegada el concert 'La dama en camí' en la qual recupera música medieval de monestirs femenins catalans. L’excursió i visita guiada als monestirs de Bovalar, Avinganya i Santa Maria d’Escarp i l’exposició 'La petja del Cister a la Noguera'.

Dotze edicions amb gairebé 700 alumnes

Organitzades per l’Associació d’Amics del Monestir de les Avellanes i la Universitat de Lleida, al llarg d’aquestes dotze edicions, hi ha intervingut 128 professors procedents de 15 països diferents i adscrits a 85 universitats o centres d’estudi especialitzats.

Pel curs hi ha passat gairebé 700 alumnes i al sopar medieval més de 1.500 persones. Havent-se consolidat com un esdeveniment de referència que combina el rigor científic amb la divulgació cultural de la història. I que són possibles gràcies a la implicació i col·laboració d’empreses, entitats i institucions del territori.

Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.