Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Museu Bíblic Tarraconense) L'any 2015 les intervencions arqueològiques al claustre de la catedral de Tarragona deixaven al descobert una de les exedres del recinte sagrat del Temple d'August. Aquest dijous al vespre s'ha presentat el model 3D que permetrà interpretar les estructures romanes que es conserven a l'interior del Museu.

Aquest material es projectarà, permanentment, a les dependències del museu i també es podrà accedir a través de la seva web i de la plataforma Sketchfab, lloc web que permet visualitzar i compartir 3D online.

Darrerament, les tasques d’estudi i excavació havien pogut constatar que part de les sales exedres s’ubiquen en l’antic porticat del recinte de culte imperial de Tàrraco i que la sala dedicada a la Judea Romana és la fossilització d’una de les exedres d’aquest conjunt religiós romà.

D’aquesta exedra es conserva tota la seva fonamentació amb murs de 2,40 m d’ample i fins a 5 metres d’alçada. En col·laboració amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i la Universitat d’Alacant s’ha creat un model virtual que permet al visitant conèixer com era aquest espai en època romana.

La presentació del model ha anat a càrrec dels arqueòlegs Andreu Muñoz, director del Museu Bíblic, Josep Maria Puche, de la Unitat de documentació gràfica de l’ICAC, i de Silvia Fibla, autora del model.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.