Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Sant Feliu) La Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat ha acollit aquest dissabte la trobada dels agents de les Celebracions Dominicals en Absència de Prevere (ADAP) del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, convocada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia.

Han participat un total de 29 persones (14 laics, 12 laiques, 3 religioses), que dirigeixen les ADAP. Entre ells i elles, 7 ho fan de forma habitual, 14 de forma puntual, i 8 més encara no ho han fet mai però s’hi estan preparant. Aquests agents pastorals realitzen les seves tasques en parròquies de diversos arxiprestats, majoritàriament de Vilafranca, Anoia, Piera-Capellades, Garraf, Bruguers i Montserrat. També han participat de la trobada el bisbe Agustí Cortés, els membres de la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia i 4 preveres.

En la primera part de la matinal, el delegat, Xavier Aymerich ha recordat els criteris que cal seguir per programar les ADAP, a partir dels documents de l’Església. També s'ha resseguit la història d’aquestes celebracions al bisbat des del decret i el ritual que el bisbe Agustí va promulgar l’any 2006. Per últim, s'han presentat materials, suggeriments i un document elaborat com una presentació del sentit i validesa d’aquestes celebracions.  Després del descans, s'ha obert un ric i interessant torn obert de paraula en què tots els presents han compartit experiències, dificultats i reptes.

La valoració global, tant de la trobada com del servei que desenvolupen, és molt positiva, mostrant així que la manca de preveres, malgrat que mai no pot substituir la importància i la centralitat de l’Eucaristia en la vida cristiana dels fidels i de les comunitats, pot esdevenir un repte, una interpel·lació i una oportunitat per a les parròquies.