Vés al contingut
Catalunya Religió ds. 23/10/2021
Galeria d'imatges

(JRS) A Txad, el Servei Jesuïta als Refugiats col·labora amb ACNUR com a part del programa de beques Iniciativa Acadèmica Alemanya Albert Einstein per a Refugiats (DAFI), que ofereix als estudiants refugiats i retornats qualificats la possibilitat d'obtenir un títol universitari. En el curs acadèmic 2020-2021, 36 estudiants refugiats de Sudan i de la República Centreafricana, entre ells 12 noies, van obtenir el seu primer títol de grau en universitats i instituts de Txad.

Alguns dels graduats en ciències de l'educació comparteixen la seva experiència i els seus somnis per al futur.

Marcel explica que "l'elecció de matricular-me en ciències de l'educació no va ser casual". Des que era a l'escola primària es va quedar impressionat pels seus professors que "em van ensenyar bé", diu. Expressa la importància de l'educació en el desenvolupament de tots els països. "M'agradaria ser professor per a ajudar a les generacions més joves". Marcel es sent agraït: "El dia que em van seleccionar per la beca, em vaig sentir molt feliç. Encara estava a l'institut i pensava que no aniria a la universitat". 

Alfred va escollir la carrera per a poder ajudar als nous ciutadans. "Em van inspirar els meus professors", reconeix. "També vull ser administrador per a resoldre els problemes del sistema educatiu del meu país". Per a ell, el desenvolupament d'un país passa per l'educació i gràcies a ella "he arribat a ser el que soc avui". 

Abraham diu que la guerra a la República Centreafricana el va motivar a estudiar ciències de l'educació, "ja que els meus compatriotes no tenien accés a l'educació". "Diuen que l'educació pot canviar la vida d'una persona. Pots ajudar la comunitat i a les seves famílies a superar la pobresa, com jo, que soc orfe de pare i mare i que gràcies a l'educació no dependré de ningú en el futur". Per a Abraham rebre educació significa ser autònoms, ser independents "per a fer-se càrrec d'un mateix i també per a ser útil per a la societat".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.