Vés al contingut
Catalunya Religió
congrés islàmic
Joves en la cloenda del XIV Congrés Islàmic | Islamcat
Galeria d'imatges

CR | El XIV Congrés Islàmic de Catalunya conclou després de tres jornades de sota el lema 'Joventut, Religiositat i la Qüestió de la Identitat'. Aquest congrés, organitzat per Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIDCAT), ha estat el segon dedicat exclusivament als joves. Ha comptat amb el suport de la Direcció General d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya (DGAR), la Fundació Pluralisme i Convivència (FPC) i la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE).

L’objectiu és crear un espai de debat entre la joventut musulmana i intercanviar experiències i preocupacions, "creant així una comunitat de persones que comparteixen el mateix context religiós i cultural i les mateixes incògnites en relació a la realitat de la comunitat musulmana catalana", assenyalen des d'UCIDCAT. La intenció ha estat generar una dinàmica didàctica, crítica i de creixement personal entre els joves participants, per tal d’enfortir-ne el sentiment identitari.

ES VOLIA generar una dinàmica didàctica, crítica i de creixement personal entre els joves participants

Entre els temes de debat, estava la intel·ligència emocional o la influència de l'educació i les xarxes socials, ja que vivim en "una era on la majoria de vida social es realitza des de la pantalla". Des de l'organització valoren que el treball realitzat per la Comissió de Joves ha aplicat les dinàmiques idònies a les temàtiques més encertades, reflectint les necessitats i inquietuds de la comunitat de joves catalans musulmans.

El congrés dels joves

A la sessió inaugural hi van participar representants de totes les entitats que l'han fet possible. El president d'UCIDCAT, Mohammad El Ghaidouni, va afirmar que les declaracions de l’extrema dreta respecte a l’organització de XIV Congrés no obtacularien la feina i que mentre l’extrema dreta centren l’odi entre els ciutadans català, UCIDCAT continuarà centrant l’amor i l’harmonia entre els ciutadans catalans.

El secretari de la CIE, Mohamed Ajana, va recalcar la importància de plantejar temes a debatre d’extrema importància com la joventut, la religiositat i la identitat. El director del GTER, Joan Hernandez, va destacar la importància d’organitzar aquestes trobades per formar la joventut i brindar oportunitats de debatre temes d’interès per als joves. I per últim, el director de la DGAR, va insistir en la importància d’integrar el català a les comunitats com a llengua vincular i identitària del país.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.