Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dimarts ha tingut lloc, al Museu Bíblic Tarraconense, la inauguració de l’exposició permanent 'La història de la Salvació a través dels personatges bíblics' formada per quaranta personatges bíblics, des d’Adam i Eva fins els evangelistes.

El director del Museu Bíblic, Andreu Muñoz, va explicar que cada personatge ha estat dissenyat d’una manera acurada tenint en compte el període històric en què van viure. "Cadascuna d’aquestes peces ceràmiques, realitzades en fang i d’una altura d’entre 12 i 15 cm —creades per l’artista Carlos Delgado— respon a criteris historicistes i la seva factura està marcada per un bell realisme".

Muñoz es va mostrar satisfet per la complicitat generada entre el Museu Bíblic, el Departament de Mitjans de Comunicació de l’Arquebisbat i l’Associació Bíblica de Catalunya, els quals han fet possible que el contingut de l’exposició es transfereixi a tota la societat a partir d’un material pastoral i pedagògic com és el col·leccionable.

El director de la revista Església de Tarragona, Santi Grimau, va explicar que aquest col·leccionable s’iniciarà a amb el número 293 corresponent als mesos de juliol-agost fins el número de novembre-desembre de 2017. "Cada publicació presentarà quatre personatges bíblics en format de fitxa que reproduirà fotogràficament cada figura o grup de figures en el seu context cronològic, amb el fons paisatgístic en aquarel·la realitzats per l’artista Jordi-Lluís Rovira, i comentaris bíblics", va dir.

El president de l’Associació Bíblica de Catalunya, mossèn Joan Magí, va subratllar l’aportació de que tindran diferents biblistes de Catalunya en aquest col·leccionable els quals ajudaran a contextualitzar cada personatge en la Sagrada Escriptura.

L'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, va agrair l’esforç dels qui han fet possible tant l’exposició com el material pedagògic que ajudarà a moltes persones a aprofundir en el coneixement de la Història Sagrada.

L’acte va comptar amb dos representants de l’Ajuntament de Tarragona, el tinent d’alcalde de Cultura, Josep Maria Prats; i el tinent d’alcalde d’Economia, Pau Pérez.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.