Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(IQS) El concurs "Aquí hi ha Química", dirigit a estudiants de primer i segon de Batxillerat, arriba a la 7è edició. Organitzat per IQS, enguany s’ha registrat una participació total de 172 vídeos procedents de 20 escoles d’arreu de Catalunya.

L’acte d'entrega de premis va estar presidit per Jordi Díaz, degà d’IQS School of Engineering, qui, en la seva intervenció, es va congratular de l’elevada implantació del concurs tant pel que fa al nombre d’escoles que hi participen com a la seva distribució territorial arreu de Catalunya, aspecte que va remarcar després d’haver mostrat les dades acumulades de participació en aquestes set edicions. Díaz va animar, també, als professors a seguir encoratjant als alumnes a participar-hi com una forma d’incrementar la seva creativitat i la seva inquietud cap a temes de divulgació científica i va reafirmar el compromís d’IQS de seguir organitzant aquest concurs donada la bona acollida que té entre les escoles.

En el capítol de vídeos premiats, la guanyadora del tercer premi del jurat va correspondre al vídeo ”Els polímers: la química dels panyals”, el·laborat per Silvia Garcia-Arroba Romero, de l’Escola Puigcerver de Reus, qui va recollir el premi personalment. Aquest vídeo va estar elaborat sota la tutoria de la seva professora de química, Mercè Montané. El segon premi va recaure en Marta Tarrús Escalada, de l’Escola Montessori-Palau de Girona, amb el vídeo “Vacuna Pfizer”, qui va seguir l’entrega de premis de forma virtual,  acompanyada de les seves professores Mònica Rabert i Montse Benach. Ambdós premis estan dotats amb una beca del 50% de la matrícula del primer curs del Grau en Química o Enginyeria Química i la possibilitat d’acollir-se a les Beques a l’Excel.lència per la resta de cursos.

El guanyador del primer premi va ser Mateu Llopart Mases, de l’Escola Bell-lloch del Pla de Girona, amb el vídeo “La química de les càries”. El guanyador, qui va seguir també l’acte de forma virtual, acompanyat del seu tutor Xavier Acín, podrà beneficiar-se d’una beca del 75% de l'import de la matrícula del primer curs dels graus de Química o d'Enginyeria Química a IQS amb la possibilitat d’acollir-se a les Beques a l’Excel.lència per la resta de cursos.

Martina Miquel Folch, de l’Escola Pia de Terrassa va guanyar, amb el vídeo “La Química en l’esport”, el premi del públic per al vídeo més votat a Youtube  Aquest vídeo va ser tutoritzat pel professor Dídac Roig. El premi obtingut, recollit per la guanyadora de forma presencial, és un xec regal de l’FNAC per valor de 300€.

Per últim, es va lliurar el premi de 3.000 € en equipament per al centre educatiu d'on provenien el major nombre de participants, i que en aquesta edició va ser per a l’Escola Vedruna-Vall de Terrassa amb 52 vídeos presentats. Cristina Vila i Montse Ferrer, professores del centre van recollir el premi de forma presencial.

Els vídeos premiats van ser visionats durant l’acte d’entrega de premis, celebrat dimarts passat, i es poden veure, conjuntament amb tots els vídeos participants, a la web del concurs www.aquihihaquimica.com  

En aquesta 7ª edició del concurs els alumnes de Batxillerat que han presentat un vídeo procedien de centre educatius de tot Catalunya.  En concret van participar els següents col·legis de Barcelona: Jesuïtes Casp, Jesuïtes Sant Gervasi, Maristes Sants-Les Corts i Sagrat Cor Sarrià; així com les següents escoles de la resta de Catalunya: Bell-lloch del Pla (Girona), Escola Pia de Terassa, Escola Sant Josep (Sant Sadurní d’Anoia), Hamelin-Laie (Montgat), Internacional del Camp (Salou), Montessori-Palau (Girona), Jaume Viladoms (Sabadell), Jesuïtes Bellvitge (L’Hospitalet del Llobregat), Jesuïtes Lleida, La Vall (Bellaterra), La Salle (Reus), Puigcerver (Reus), Natzaret (Esplugues de Llobregat), Sagrada Família (Sabadell), Vedruna-Vall (Terrassa) i Viaró Global School (Sant Cugat del Vallès)