Vés al contingut
Catalunya Religió dt. 14/09/2021
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) L’Església Prioral de Sant Pere Apòstol de Reus va acollir aquest passat dissabte una missa d’acció de gràcies pels 142 anys de presència de les germanes Carmelites Missioneres Teresianes a la ciutat de Reus.

El dia 1 de maig de 1879 s’establia la primera comunitat al raval Robuster fundant el primer col·legi religiós femení a la ciutat. Al llarg d’aquests anys han estat tres les comunitats de germanes Carmelites Missioneres Teresianes a la ciutat: del 1879 al 1952, la comunitat del col·legi Sagrat Cor; del 1935 al 1952, la comunitat de la clínica de José M. Ibarz; i del 17 de juny de 1888 fins aleshores, la comunitat de Sant Josep que ha vetllat per l’acollida de germanes grans i l’ajuda a pobres i necessitats. També, fins fa pocs anys, tenien presència en la catequesi i el servei de Càritas de la Prioral.

"Les germanes van atendre les necessitats més urgents del moment"

L’eucaristia, presidida pel prior Joan Antoni Cedó, va comptar amb una representació de les comunitats de l’arxiprestat i la delegada diocesana per a la vida consagrada, la germana Isabel Górriz.

També hi va assistir l’animadora Provincial d’aquesta Congregació, la germana María del Rosario Pérez, la qual va adreçar unes emotives paraules tot resseguint la història d’aquesta comunitat a Reus. "Quan les germanes van arribar a la ciutat, Reus era una ciutat mancada de moltes estructures bàsiques i van ser testimonis de la seva progressiva transformació tot escoltant i col·laborant discretament amb l’atenció de les necessitats docents i sanitàries, no cobertes en aquells moments per la societat civil", va expressar.

"Avui és un dia per agrair al Senyor, que és compassiu, benigne i just, la seva proximitat i ajuda constant i l’oportunitat que ens ha brindat de servir en aquesta ciutat", va afegir, tot agraint l’acollida i col·laboració que sempre els han prestat els preveres, les autoritats civils i els reusencs.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.