Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 12/07/2019
Galeria de fotos Media

(Arquebisbat de Tarragona) Del 6 al 10 de juliol ha tingut lloc el 47è pelegrinatge organitzat per l’Hospitalitat diocesana de tarragona al Santuari de la Mare de Déu de Lourdes amb el lema "Feliços els pobres". 

Més de tres-cents pelegrins, entre malalts, voluntaris, brancadiers, personal sanitari, seminaristes i preveres de l’arxidiòcesi, presidits per primera vegada per l’arquebisbe Joan, han pelegrinat a Lourdes en l’Any Bernadette en el que es commemora el 175è aniversari del naixement de santa Bernadette Soubirous i també el 140è de la seva mort a Nevers, en la comunitat de religioses que l’havia acollida. Cal destacar, com cada any, l’assistència d’un bon grup de joves voluntaris. 

Al llarg d’aquests dies els pelegrins diocesans, participant en les diferents activitats proposades pel propi Santuari i per l’Hospitalitat, i compartint la fe amb d’altres pelegrins d’arreu del món han pogut endinsar-se un any més en l’esperit de Lourdes que, com apuntava l’arquebisbe Joan en la seva carta dominical del passat diumenge dia 7 de juliol "esdevé una dosi de realisme". I afegia: "Acompanyar a Lourdes els malalts ens fa canviar el 'verb' dels nostres anhels i desitjos: Paulatinament, imperceptiblement, anem passant de conjugar el 'tenir' i el 'posseir' al 'ser' i al 'donar'. Lourdes ens humanitza, ens fa ser persones veritables, ens invita a ser cristians autèntics, ens posa a l’escola de Jesús".