Vés al contingut
Catalunya Religió
nada-pt-jocs
Fotografia: Fundació Pere Tarrés.

Fundació Pere Tarrés Les successives crisis econòmiques i socials en els últims anys han cronificat les situacions de pobresa i han augmentat les dificultats de moltes famílies. Així ho evidencien les darreres dades econòmiques, segons les quals el 28% dels menors de 16 anys es troben en risc de pobresa o exclusió social. Aquestes circumstàncies han precaritzat les condicions de moltes llars, que fan mans i mànigues per assumir les despeses més bàsiques del dia a dia. I en aquest context, per a algunes famílies comprar regals per als seus infants per Nadal o Reis pot esdevenir tot un luxe. Poder emocionar-se amb els regals nadalencs és una il·lusió de la qual tot nen i nena hauria de poder gaudir, per aquest motiu la Fundació Pere Tarrés engega un any més la seva campanya 'Cap infant sense joguines'.

Aquesta acció solidària fa una crida a empreses, institucions i ciutadans a títol individual per tal que facin arribar a la Fundació jocs o joguines que es repartiran entre els infants dels centres socioeducatius de la Fundació Pere Tarrés i dels serveis d’acompanyament a la infància que l’entitat coordina o gestiona. Una altra possibilitat per a les empreses i institucions que vulguin participar-hi és apadrinar les cartes als Reis que els educadors dels diferents centres han preparat amb les seves peticions de joguines i material escolar, tot finançant els productes i portant-los directament als centres.

Hi participen 41 centres socioeducatius

Les joguines recollides es revisaran, s’agruparan per conceptes i es faran arribar als diversos centres socioeducatius i serveis d’atenció a la infància vinculats a la Fundació que han sol·licitat aquest suport. En concret aquest any les joguines recollides s’adreçaran a 41 centres socioeducatius i recursos socials diferents d’arreu de Catalunya pels quals passen globalment prop de 3.000 nens i nenes. Els educadors i educadores les embolicaran amb paper de regal per fer-les arribar als infants, tot i que cada centre ho farà de manera diferent: alguns les faran servir per fer cagar el tió els dies previs a Nadal amb els infants, d’altres faran venir el Pare Noel o patges dels Reis Mags a fer el lliurament i alguns les donaran als pares i mares perquè les donin als seus fills i filles per festes.

El Nadal de 2022 les donacions de joguines es van disparar i van doblar les rebudes en anys anteriors: més de 2.400 infants en van poder gaudir. Aquest any la demanda per part dels centres ha estat superior a la de l’any passat, i per tant s’espera que els donatius també creixin sensiblement.

Campanya solidària

La Fundació Pere Tarrés és conscient que jugar i il·lusionar-se amb les tradicions nadalenques és una part central del desenvolupament psicosocial i emocional dels infants, especialment tocat després de les darreres crisis econòmiques, i a més, és un dret reconegut en la Convenció dels Drets dels Infants aprovada per Nacions Unides el 20 de novembre de 1989.

Per això posa en marxa novament aquesta acció de manera paral·lela a una altra campanya solidària que té l’objectiu d’aconseguir donatius econòmics que permetin ajudar a finançar els diferents projectes solidaris que porta a terme a la Fundació. Els ajuts permetran desenvolupar nous programes d’acompanyament educatiu i emocional per als infants que assisteixen als centres socioeducatius i també fer possibles projectes com el finançament de tractaments de salut oftalmològica i bucodental que les famílies no poden assumir o la rehabilitació i millora d’alguns dels espais educatius.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.