Vés al contingut
Catalunya Religió
fundacio-comtal-tutelats
Fotografia: La Jamila a la Llar Santa Caterina | Fundació Comtal.

Fundació Comtal Per tal de donar suport i protecció a joves majors d’edat que es troben desemparades i sense cap xarxa de suport, la Fundació Comtal de La Salle de Catalunya ha obert la Llar Santa Caterina, que acull a noies en situació de vulnerabilitat per tal que tinguin un lloc on viure i poder desenvolupar-se.

La nova Llar Santa Caterina cobreix les necessitats bàsiques d’habitatge, alimentació i higiene de noies que han viscut processos vitals complexos i plens d’obstacles. "Les acompanyem en el seu dia a dia perquè puguin fer realitat el seu projecte de vida", expliquen des de la fundació. L'entitat estableix amb elles un pla de treball que les permet reincorporar-se al món formatiu o millorar la seva situació laboral, amb l’objectiu final que obtinguin la plena autonomia i emancipació.

A més, la fundació treballa amb elles hàbits de vida saludables i les acompanya en la gestió dels tràmits legals i administratius que necessitin abordar. També les ajuda a cercar beques per a poder sostenir el seu itinerari formatiu i fa un treball intensiu d’apoderament, per tal que millorin el seu benestar emocional.

D’aquesta manera, la Fundació Comtal redueix la bretxa formativa i d’accés al mercat laboral que pateix aquest col·lectiu i les acompanya en qüestions sanitàries, econòmiques, relacionals i socioeducatives.

Un procés enriquidor i ple d'aprenentatges

La Jamila va arribar al CRAE La Salle de la Fundació Comtal amb 12 anys. Fa 5 mesos va sortir del recurs i actualment resideix a la nova Llar d’emancipació Santa Caterina.

“Va arribar al CRAE sent una nena molt tímida i amb un somriure lleuger, però, de mica en mica, vam poder descobrir-la i treballar amb ella tot el seu potencial", assegura la Lidia, directora del CRAE La Salle. Des de la fundació l'han acompanyat en tots els àmbits de la seva vida: "L’hem vist créixer, evolucionar i formar-se com a persona". "És un procés molt enriquidor i ple d’aprenentatges”, diu.

En l’àmbit dels estudis, la fundació ha estat al seu costat fins que va superar l’ESO i va poder accedir a un CFGM. Després, la van ajudar a accedir a una feina compaginable amb els seus estudis d’administració.

Quan va fer 18 anys va haver de deixar el recurs del CRAE i va decidir tornar a casa, però passats uns mesos es va adonar que aquell no era el millor camí per a ella.

Tenir un negoci propi, el somni de molts com la Jamila

La Jamila ara participa en el projecte IMEX de la Fundació Comtal, mitjançant el qual rep el suport que necessita per fer possible els seus reptes de futur. Des del mes d’octubre viu a la Llar Santa Caterina de la Fundació Comtal amb les seves companyes i l’acompanyament de la seva educadora referent d’emancipació.

En aquest nou camí, la Jamila ha pogut començar una nova formació i ha trobat feina mentre continua creixent en el seu dia a dia. En el futur li agradaria cursar uns estudis relacionats amb el món de l’estètica i la bellesa, per poder treballar i fer realitat el seu somni de tenir un negoci propi. És per això que s’està formant en l’àmbit de l’administració, on aprèn com funcionen i es gestionen les empreses.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.