Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Fundació ComtalEl llenguatge importa. És important allò que diem i com ho diem. Amb l’objectiu d’avançar en l’ús d’un llenguatge no discriminatori i en la construcció d’un món més just i igualitari, la Fundació Comtal ha elaborat la guia #SomElqueDiem. Areçada a qualsevol entitat, escola o empresa que vulgui fer-ne ús, ofereix consells i propostes de terminologia per a projectar una imatge i utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista.

Defensen que el llenguatge és reflex de la societat que l’utilitza i alhora influeix en les actituds, els comportaments i les percepcions socials de les persones que l’integren. A banda de la llengua i les imatges, quan es generen continguts, cal visibilitzar i promoure la diversitat i trencar els estereotips que fomenten la desigualtat. 

Per què és important tenir una guia de comunicació inclusiva i no sexista? Busquen garantir que s'utilitzi un llenguatge el més respectuós possible, promoure una comunicació sense discriminació, prejudicis ni opinions estereotipades i facilitar una eina de consulta i aprenentatge enfocada a l’ús d’un llenguatge inclusiu i no sexista, però també d’avaluació i de millora dels missatges comunicatius. 

La guia ofereix raons i estratègies per a utilitzar un llenguatge inclusiu i no sexista, consells per a projectar una imatge inclusiva i plural i propostes de terminologia. Es pot descarregar gratuïtament la guia omplint aquest formulari.