Vés al contingut
Catalunya Religió
santa-candia-arq-1
Fotografia: Arquebisbat de Tarragona.
Galeria d'imatges

Arquebisbat de Tarragona La parròquia de Santa Maria de Falset celebra aquest 2024 el 250è aniversari de l’arribada de les relíquies de santa Càndia, patrona de la vila. Per a celebrar-ho, la parròquia ha previst l’organització de diversos actes commemoratius al llarg de l’any.

Aquest divendres ha tingut lloc el primer acte, una conferència sobre les persecucions cristianes a Roma que ha anat a càrrec d’Andreu Muñoz, delegat diocesà per a la cultura. Durant la xerrada, que ha comptat amb l’assistència d’una setantena de persones, Muñoz ha parlat sobre els motius de la persecució dels cristians a la Roma imperial.

D’altra banda, també ha exposat com era la Roma del segle III, l’època en què va viure la verge i màrtir Càndia, de la qual només se sap que va ser martiritzada a l’edat de tretze anys. A més, també ha explicat el possible significat del vas de vidre que es va trobar juntament amb les relíquies de la santa, i que podia haver estat un vas de sang o d’ungüents.

Finalment, també ha tractat sobre les catacumbes, els cementiris subterranis dels cristians, i sobre com l’imperi romà va passar de perseguir el cristianisme a adoptar-lo com a religió oficial.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.