Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri- CR) Aquest diumenge se celebrarà a la Basílica de Sant Just i Pastor la quarta sessió d’aquest curs del cicle de Misses Polifòniques. Les tres sessions han tingut una notable acollida de públic amb més de 400 persones en cada celebració que han omplert l’església del Monestir de Pedralbes i la Basílica de Sant Just i Pastor. La quarta edició d’aquest diumenge se celebrarà amb la missa L’homme armé de Pierluigi da Palestina.

Aquest primer cicle de misses polifòniques és una iniciativa de diverses personalitats del món cultural català com el director musical del Liceu Josep Pons o l’editor Jaume Vallcorba. L’associació que promou les celebracions n’assegura un alt nivell musical afavorit per l’acústica adequada dels temples escollits.

En la iniciativa hi participen tres capellans concelebrants, Armand Puig, Santiago Bueno, i el monjo de Montserrat Jordi Agustí-Piqué, recentment nomenat president del Pontifici Institut Litúrgic de Roma.

Aquest tipus de celebracions és molt habitual en altres capitals europees. Segons explica Armand Puig a CatalunyaReligió.cat, “hi ha llocs d’Alemanya o Àustria on se celebren cada diumenge, per exemple els jesuïtes de Munich ho fan des de 1975”. També es mostra molt satisfet de l’acceptació que ha tingut a nivell musical i de l’acollida del públic.

La celebració segueix el ritual romà postconciliar amb una interpretació musical ajustada a la celebració eucarística. Armand Puig, rector de la Basílica de Sant Just i Pastor, presidirà aquest diumenge la celebració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.