Vés al contingut

notícies relacionades

Satish Kumar: "Cal una transformació fonamental de la nostra visió del món"

(Inspiració 2022) Quatre-centes persones han participat aquest cap de setmana al simposi ‘Diàlegs per a la Transformació’ que ha servit de tancament a la Travessa cap al 2022. Una iniciativa que s’ha dut a terme a Manresa durant el darrer any amb ponències, diàlegs, una caminada conscient i un concert. El simposi ha estat la culminació d’una reflexió ciutadana i d’un diàleg amb la ciutat al voltant dels àmbits terra, humà i transcendent.

Xavier Melloni reivindica iniciatives emprenedores per "viure d’una altra manera"

(Jesuïtes) Esade ha inaugurat aquest mes d'octubre el nou any acadèmic en unes circumstàncies excepcionals, que ens enfronten a uns escenaris sense precedents, incerts i complexos, i posen de manifest “la necessitat d’adquirir una nova consciència col·lectiva planetària, una consciència de la interconnectivitat que existeix entre els múltiples aspectes que possibiliten o que impedeixen la vida”.

Xavier Melloni fa una “aproximació contemplativa i mística” a sant Ignasi

(Jesuïtes) “Quan s’acosta el cinquè centenari de l’arribada d’Ignasi a Catalunya, el Xavier ens ha regalat un original, inspirat i càlid text d’aproximació a Sant Ignasi”. Així ha parlat sobre Xavier Melloni el seu company jesuïta Josep Rambla, aquest dilluns a Barcelona. En el llibre Èxode i èxtasi en Ignasi de Loiola Melloni, ofereix, segons Rambla, “una aproximació contemplativa i mística”.

Barcelona posa en joc el millor de cada tradició religiosa

(Laura Mor –CR) Tenien moltes ganes de retrobar-se. I han fet un sobreesforç per mantenir la iniciativa amb les restriccions per l’actual context de pandèmia. En un moment que demana allunyar prejudicis, cada comunitat religiosa s’ha sentit, més que mai, cridada a portar el millor de cada tradició. Els participants de la Nit de les Religions ho han explicitat en la cinquena edició celebrada aquest cap de setmana a Barcelona.

Roser Caminal: “La pregària de silenci activa l'aquí i l'ara”

(Laura Mor –CR) Trobar espais de silenci en el brogit d'una ciutat com Barcelona té mèrit. Però les monges benedictines del monestir de Sant Pere de les Puel·les ho han aconseguit. Alguns en diuen mindfulness. Per a elles es tracta de percebre un Déu que mai no se n'ha anat. El cap de setmana del 6 al 8 d'abril organitzen un recés de silenci contemplatiu en aquesta mateixa línia. Les inscripcions són obertes fins el 20 de març.

Veure la fe