Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Inspiració 2022) Quatre-centes persones han participat aquest cap de setmana al simposi ‘Diàlegs per a la Transformació’ que ha servit de tancament a la Travessa cap al 2022. Una iniciativa que s’ha dut a terme a Manresa durant el darrer any amb ponències, diàlegs, una caminada conscient i un concert. El simposi ha estat la culminació d’una reflexió ciutadana i d’un diàleg amb la ciutat al voltant dels àmbits terra, humà i transcendent.

El jesuïta i antropòleg Xavier Melloni ha estat l’encarregat d’inaugurar la sessió amb la ponència ‘500 anys d’un 25 de març a Manresa’. Melloni ha explicat com Ignasi de Loiola va arribar a Manresa 500 anys enrere a causa d’una ferida que “va trasbalsar el rumb de la seva vida”. El jesuïta s’ha qüestionat que representa aquest fet per la societat d’avui en dia.

‘Reconnectant amb la Mare Terra’ ha estat la lliçó magistral que ha pronunciat l’activista Satish Kumar. Ha explicat la idea que, a l’era industrial, la humanitat ha arribat a creure que la natura és només un recurs per a l’economia. Segons l’activista indi, cal transformar aquesta visió errònia. Per a ell, cal ser conscients que la natura és la font de la vida mateixa. “Es requereix una transformació fonamental de la nostra consciència i de la nostra visió del món”, ha dit. I és que, tal com ha relatat, la natura i els humans “no estem separats”. Els humans són part integral de la natura i, per a l’activista, aquest és el moment de reconnectar amb la Terra.

El psicòleg transpersonal Jorge N. Ferrer ha parlat sobre ‘Espiritualitat encarnada: una visió integral de l’ésser humà i de la seva transformació’. En aquesta xerrada, ha explicat els trets principals i els horitzons transformatius d’una espiritualitat plenament encarnada. Aquest tipus d’espiritualitat preveu totes les dimensions humanes en igualtat a l’hora d’”alinear l’ésser humà amb el misteri creatiu del qual tot emergeix”.

Sobre ‘Vies actuals d’accés a la transcendència’ ha parlat la monja filipense Berta Meneses. Per a ella, la societat es troba al llindar d’una evolució espiritual on noves vies d’accés a la transcendència s’incorporen. La monja ha plantejat les vies o camins que cal recórrer. També ha parlat de les actituds i les aptituds que s’han de desenvolupar. Per la religiosa, aquest és un camí iniciàtic, un camí d’harmonia de cos, d’ànima, de terra i d’esperit.

El simposi ha acabat amb el concert ‘Música callada’ de Frederic Mompou, a càrrec del músic Josep Colom al piano, a l'església del Santuari de la Cova de Manresa.

Vetllar pel nucli fonamental i essencial de Manresa

‘Diàlegs per a la transformació’ ha estat el simposi d’arribada de la Travessa cap al 2022, que organitza Inspiració 2022 amb la col·laboració de Manresa 2022 i l'Ajuntament de Manresa. A més de comptar amb unes intervencions en forma de lliçó magistral, el simposi ha presentat les conclusions de la Travessa cap al 2022.

L’acte s’ha inclòs en el 8è cicle Ignàgora, que s’ha estat celebrant durant l’any 2021 i part del 2022 amb diverses xerrades, grups d’aprofundiment, caminades conscients i neteges perimetrals. Tot per tal de reflexionar al llarg d’un any sobre com, per què i envers què es vol viure com a éssers humans i com a ciutadans i ciutadanes que comparteixen el mateix espai i viuen en el mateix temps.

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat.