Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Sant Joan de Déu) És el resultat de més de 10 anys d’experiència en el camp de la reflexió ètica de la realitat social i neix de la voluntat de compartir els dubtes, preocupacions i dilemes amb què es troben els professionals de Sant Joan de Déu en el seu dia a dia. El proper dimecres 3 de febrer a la tarda tindrà lloc l’acte de presentació del llibre de casos del Comitè d’Ètica d’Intervenció Social (CEIS) d’aquest orde hospitalari. Serà un acte en format virtual –per Zoom– que comptarà amb la conferència ‘Filosofia de la vulnerabilitat: una reflexió sobre l’essència de la vida humana’, a càrrec de Josep M. Esquirol, catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona.

El secretari del CEIS, Marc Illa, presentarà l’acte. També hi participaran el germà José Luis Fonseca, superior provincial Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, la germana del Sagrat Cor Margarita Bofarull, doctora i presidenta Institut Borja Bioètica, i el doctor Joan Farré, del consell editorial Edicions SJD. I presentaran el llibre Anna M. Prats, presidenta CEIS - OHSJD, i Júlia Martín i Germán Flotats, coordinadors de el llibre.

El llibre, editat en castellà per Ediciones SJD, és una selecció de 15 casos presentats pels professionals de Sant Joan de Déu, que van ser analitzats en el seu moment pels membres del CEIS. Van donar resposta a cada cas, prioritzant sempre la personalització dels recursos, la cura i el respecte a l’autonomia i als drets de les persones vulnerables i l’exercici dels deures professionals cap a les persones ateses. També vol servir per posar alguns exemples reals de persones i famílies altament vulnerables amb situacions vitals molt complexes i evidenciar que a Sant Joan de Déu s’atén la persona en tota la seva integritat, respectant la seva llibertat i la seva dignitat així com la voluntat d’ajudar els familiars que l’acompanyen.

El 2009 es crea el Comitè d’Ètica d’Intervenció Social (CEIS) per la necessitat de facilitar un espai propi i específic de diàleg i debat amb les persones més vulnerables com una oportunitat per plantejar les qüestions ètiques que sorgeixen en l’àmbit social. El llibre és una mostra més del compromís de Sant Joan de Déu amb les persones vulnerables i amb com acompanyar-les en la recerca d’oportunitats per a seguir el seu itinerari de vida.