Vés al contingut

notícies relacionades

Parelles que viuran les vacances “amb el cor encongit”

(U. Abat Oliba CEU) La vida familiar no ha estat aliena a les circumstàncies socials derivades de la pandèmia. Com va assenyalar el president de GAD 3, Narciso Michavila, durant la seva participació en els Diàlegs de Bellesguard (universitat d'estiu de la Universitat Abat Oliba CEU), “la immensa majoria de les famílies surten reforçades de la pandèmia”, però es registrarà “un important nombre de ruptures” entre les quals no hagin sortit enfortides.

Reviure l’edat mitjana monàstica al Bages

(Ramon Bassas –CR) En Javier Lechuga té 32 anys, molts dels quals dedicats a la seva germandat, la de ‘Nuestro Padre Jesús Nazareno y María Santísima de la Esperanza’, de Mataró, al barri de Cerdanyola, d’on en fou ‘Hermano Mayor’. Des d’aquest compromís, també ha format part del consell pastoral de la Parròquia de María Auxiliadora, al barri, del consell arxiprestal de Mataró i de la Comissió de Setmana Santa de la ciutat. Tot i que és dissenyador d’interiors, ara treballa de venedor comercial de petits i grans electrodomèstics en l’àmbit professional.

“El lleure no és un luxe per als infants, és una necessitat”

(Laura Mor –CR) Fa vint anys que marxa de colònies d'estiu com a monitora. I el grau d'experiència no li resta capacitat de sorpresa: “Els dies previs se m'encongeix el cor i la panxa”, reconeix Maria Valencia. Sap que la missió encomanada és rellevant. Sobretot en entorns socials castigats: “Les colònies canvien la vida d'aquests nens”, assegura.

La pobresa i l’exclusió no fan vacances

(Bisbat de Girona) L'acció social de Càritas Diocesana de Girona no s'atura durant l'estiu. A través dels seus 44 projectes d'acció social i els 277 serveis distribuïts arreu del territori diocesà, l'entitat continua atenent durant els mesos de juliol i agost les persones, famílies i col·lectius que es troben en risc d'exclusió social per a seguir treballant en el seu procés de promoció, desenvolupament integral i inserció laboral.

panoràmica

Veure la fe

podcasts