Vés al contingut

notícies relacionades

Divendres Sant. Santes Espines i fragments de la Vera Creu

(Joan Arimany –CR) Les relíquies que millor simbolitzen la Passió i mort de Jesús i que s’han venerat i veneren a Catalunya són les Santes Espines i la Vera Creu. Seguim així el cicle d’articles dedicat a aquests elements de devoció popular que parlen del Tridu Pasqual. Santes Espines “[...] i li posaren al cap una corona d'espines que havien trenat, i a la mà dreta una canya. S'agenollaven al seu davant i l'escarnien dient: ‘Salve, rei dels jueus!’” (Mt 27,29)

El Tridu Pasqual a través d’un taller monàstic

(Abadia de Montserrat) El Monestir de Montserrat convida homes de 18 a 35 anys interessats en la vida monàstica a viure el Tridu Pasqual, del 29 de març a l’1 d’abril, amb la comunitat benedictina.

Qui és qui Diumenge de Pasqua?

(Eloi Aran –CR) Seguim el nostre 'Qui és qui' de Setmana Santa a través dels personatges de Diumenge de Pasqua. Aquí les dones són les protagonistes principals, especialment Maria Magdalena però també, tot i que no apareix als Evangelis, Maria, mare de Jesús i, potser, també nosaltres mateixos a través de Joan, el deixeble estimat. Descobriu tot seguit 'Qui és qui Diumenge de Pasqua'.

Qui és qui Divendres Sant?

(Eloi Aran –CR) Seguim el nostre 'Qui és qui' de Setmana Santa a través de 8 personatges de Divendres Sant. Hi trobem aquells que juguen les cartes decisives de la vida de Jesús, des de l'assassí reincident fins el centurió convers. Descarregueu-vos les il·lustracions, retalleu-les i jugueu a esbrinar 'Qui és qui Divendres Sant'.  Qui és qui Divendres Sant?

Qui és qui Dijous Sant?

(Eloi Aran –CR) El Misteri del Tridu Pasqual no és un joc, però us proposem una "gamificació pedagògica" per atansar-nos a aquest gran relat. Qui no s'ha sentit mai com Pere, negant al Senyor tres (o més) vegades? O com la Verònica, netejant el rostre dels crucificats del nostre món? O bé no ha saltat d'alegria per la joia de la Resurrecció? Mitjançant una semblança amb el conegut joc de taula del 'Qui és qui' podrem repassar bona part dels personatges que acompanyen a Jesús al llarg d'aquests dies.

panoràmica

Veure la fe