Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de Tots Sants

(GIEC) Els propers dies 1 i 2 de novembre, l’Església celebra la solemnitat de Tots Sants i la commemoració de tots els fidels difunts, respectivament, dues celebracions importants en el cicle anual de la litúrgia i que estan fortament arrelades en el poble cristià.

Columbari a les parròquies: “No ens quedem només amb un consol psicològic i afectiu”

(Laura Mor –CR/Reus) Un espai privilegiat, obert i accessible, al bell mig de la ciutat, per recordar, sense pressa, amics i familiars que ja han mort. La setmana en què els cristians celebren la festa de Tots Sants i el Dia dels Difunts, visitem el columbari de la parròquia de Sant Joan Baptista de Reus. Com a comunitat cristiana han sabut acompanyar el dol i donar dignitat a la mort.

Recursos per a Tots Sants a les escoles

(Enric Puig / Fundació Escola Cristiana de Catalunya) S’apropen la festa de Tots Sants i el Dia dels Difunts. Dues festivitats cristianes molt arrelades en nombroses persones i famílies. Dues festes religioses, també, amb connotacions culturals i gastronòmiques notables que hi donen un relleu especial.

Per cada castanya que es menjava, s’alliberava una ànima del purgatori

(Calendari de l'ermità) La festivitat de Tots Sants el dia primer de novembre és una de les festes del calendari cristià més antigues i de més arrelament popular, una festivitat que fou potenciada a finals del segle X amb la introducció, l’endemà, de la commemoració de tots els fidels difunts.

“Després de resar en família, se mengen les castanyes”

(Valentí Serra –Caputxins) El mes de novembre comença amb la celebració de la solemnitat de Tots Sants que, cada any, immediatament després ens porta a commemorar els nostres difunts i, sobretot, ens mou a pregar per les santes ànimes que, en el purgatori, esperen l’accés a la vida eterna en una etapa de purificació ja en el més enllà.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe

podcasts