Vés al contingut

notícies relacionades

No perdre la pau llegint “Estimada Amazònia”

(Bernabé Dalmau-Monjo de Montserrat) En l’última sessió de treball del recent sínode amazònic, el 26 d’octubre, el papa Francesc comentà que, encara que no sigui preceptiva la publicació d’una Exhortació apostòlica postsinodal, ell pensava escriure-la i que la publicaria molt aviat.

Reflexió i debat a IQS sobre la situació socioambiental de l’Amazònia

(IQS) L’Amazònia és una de les majors fonts d’oxigen del planeta, que concentra un terç de les reserves forestals de la Terra i amb una gran diversitat ètnica de fins a 135 poblacions indígenes no contactades. La situació en matèria socioambiental en el territori va ser el motiu de la xerrada que va acollir aquest dimarts IQS, gràcies a la proposta de l'ONG d’Entrecultures.

De què ha servit el Sínode de l’Amazònia?

(Josep Gordi –CR) El gener del 2018 el papa Francesc va visitar l’Amazònia i com a resultat d’aquesta estada i dels greus problemes ambientals i socials que afecten la seva conca, la tardor del 2019 ha tingut lloc a Roma el Sínode de bisbes per l’Amazònia. Fins i tot, dins dels museus vaticans hi ha una interessant exposició titulada 'Mater Amazonia.

El Sínode real de l’Amazones i el mediàtic

(Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat) El papa Benet XVI, durant aquelles setmanes entre l’anunci de la renúncia al pontificat romà i el dia que es va fer efectiva, protagonitzà dos grans actes: una missa massiva el Dimecres de cendra a Sant Pere (i no a Santa Sabina com és tradició) i l’acostumada recepció del clergat romà l’endemà.

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC