Vés al contingut

notícies relacionades

elfar

El santuari del Far: recolliment, pausa i ingenuïtat del gòtic

JOSEP GORDI –CR | Des de molts indrets de la geografia catalana es visualitza l’extrem d’una de les més colossals cingleres de Catalunya: el Far. Arriba als 1223 metres d’altitud i s’esdevé com una proa d’un gran vaixell que ens assenyala el camí i la llum. Es tracta d’un espai especial que convida al recolliment, a la pausa, a aturar-se, a embadalir-se davant del paisatge que s’obre davant dels nostres ulls.

La devoció a Maria entre fonts, roques i boscos

(Josep Gordi –CR) El santuari de la Mare de Déu de la Font de la Salut i els seus entorns se situen a la part més alta del Collsacabra per damunt dels mil metres. Per tant, som a la part més agresta d’un altiplà que s’enfonsa progressivament cap a la plana de Vic. Aquest altitud ens permetrà gaudir de boscos poc comuns a Catalunya, com són les fagedes i, a la vegada de balmes, blocs calcaris, rierols, fonts i magnífiques vistes sobre el Pirineu i les terres gironines.

Sílvia Aulet: “Hauríem de fomentar la comprensió global dels santuaris”

(Josep Gordi –CR) És una persona molt peculiar. Sílvia Aulet va néixer al Santuari del Far i després va treballar al Santuari de la Salut, situat a molts pocs quilòmetres de l’anterior. Per tant, al llarg de bona part de la seva vida ha viscut en un altiplà, envoltada de fagedes, cingleres i llocs sants. Potser aquestes vivències de joventut fan que sigui una persona sempre riallera. D’altra part, és professora i doctora per la Universitat de Girona i interessada pel turisme religiós i la vivència dels espais sagrats.

Veure la fe