Vés al contingut

notícies relacionades

SARA, 25 anys acompanyant persones afectades pel VIH

(Càritas Terrassa) El SARA naixia al juliol de 1995 amb un context social delicat de desconeixement, pors i inseguretats. Però, un grup de persones (amb molt de convenciment) va fer possible que el projecte fos una realitat: Un servei d’acollida residencial amb suport professional les 24 hores per a persones afectades amb VIH/SIDA i greus problemes d’exclusió social; els últims del últims.

Mor Josep Costa, el franciscà dels malalts de Sida

(CR) Aquest dilluns ha mort als 76 anys el franciscà Josep Costa, principal impulsor juntament amb Sor Genoveva Masip de la Fundació Acollida i Esperança. Amb aquesta Fundació va donar continuïtat al treball de suport i acompanyament amb els malalts de Sida que va iniciar als anys 80 quan la malaltia era una sentència de mort.

Mor Sor Genoveva, la religiosa dels més exclosos

(CR) Va ser el rostre social de l’Església a les perifèries de Barcelona durant dècades. Sor Genoveva Masip va morir aquest dijous als 91 anys a Barcelona. Era religiosa Filla de la Caritat i va començar exercint de mestra a Barcelona i a Sabadell, però molt aviat es va despertar la seva vocació social.  El funeral obert a tothom es farà dilluns 27 de juliol a les 20h. a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. 

“A Ítaca creiem que per sortir del forat cal saber que algú t'espera”

(Laura Mor –CR) Avui seran tres més a dinar. Ja viuen en un altre pis de la Fundació Acollida i Esperança, de forma més autònoma, però tornen a Ítaca perquè s'hi “senten com a casa”. És una situació habitual en un projecte que celebra vint-i-cinc anys de trajectòria al barri Gòtic de Barcelona i que es manté fidel als orígens: l'atenció als més vulnerables.

La Sagrada Família, amb el Dia Mundial contra la Sida

Aquest dissabte 1 de desembre la Sagrada Família se suma a les accions de suport al Dia Mundial per la lluita contra la SIDA. Per això, a partir de les sis de la tarda i fins a les dotze de la nit la Basílica s'il·luminarà de color vermell, tal com ja ho va fer l’any passat.  

Veure la fe