Vés al contingut

notícies relacionades

Funeral Joan Botam

En el funeral del pare Joan Botam    

CR | Reproduïm la intervenció de Sebastià Janeras que va cloure el funeral del caputxí Joan Botam que es va celebrar aquest dissabte al convent de Sarrià. La celebració va estar presidida per provincial dels caputxins, fra Jesús Romero, i va predicar fra Francesc Castells.
sebastia-janeras

Sebastià Janeras, medalla al mèrit ecumènic 2023

CR | El grup ecumènic Cristians per Terrassa ha atorgat enguany la medalla al mèrit ecumènic al vicepresident del Centre Ecumènic de Catalunya, Sebastià Janeras. El també col·laborador de Catalunya Religió amb el blog ‘La llum ve de l'Orient’ ha rebut la medalla com un reconeixement a la seva aportació divulgativa i reflexiva a l'ecumenisme.

‘Grans textos cristians’, nova col·lecció de llibres de l’Ateneu Sant Pacià

(Ateneu Universitari Sant Pacià) Editar obres clàssiques que hagin contribuït a configurar el pensament cristià, antic i modern. Aquest és l’objectiu de la nova col·lecció de llibres ‘Grans textos cristians’ que inicia l’Ateneu Universitari Sant Pacià. Amb aquest nou recull d’obres també es volen donar a conèixer autors, coneguts o poc coneguts, originaris de l’àrea cultural dels territoris de llengua catalana. 

Egèria, la primera autora cristiana

(Glòria Barrete –CR) El liturgista Sebastià Janeras imparteix un curs a la Facultat Antoni Gaudí de l’Ateneu Sant Pacià sobre Egèria i el seu itinerari a Terra Santa.

Janeras: “Preguem per la unitat que Déu voldrà i pels mitjans que voldrà”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Sebastià Janeras és especialista en litúrgies orientals. Nascut a Barcelona l'any 1931, ha estat professor a l'Anselmianum i a la Gregoriana de Roma i a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha dirigit les col·leccions 'Clàssics del Cristianisme' i 'Clàssics cristians del segle XX'. És membre de la Societas Orientalium Liturgiarum i col·labora activament amb el Centre Ecumènic de Catalunya.

Completada la col·lecció ‘Clàssics cristians del segle XX’

(Laura Mor –CR) “He lliurat un bon combat, he acabat la cursa i he conservat la fe”. L'estudiós Sebastià Janeras ha recordat la sentència de sant Pau aquest dimecres per explicar que s’ha completat ja la col·lecció ‘Clàssics cristians del segle XX’, iniciada el 2008.

El Concili Panortodox de Creta en 5 pistes

(Laura Mor –CR) Illa de Creta, juny de 2016. Reunió històrica per a l'ortodòxia. Les 14 esglésies ortodoxes autocèfales reconegudes celebren per primera vegada en 1200 anys un Concili Panortodox. L'objectiu: enfortir relacions i afrontar plegats “els reptes espirituals i socials del món contemporani”.

La Facultat de Teologia se suma a la commemoració del genocidi armeni

(CR) Aquest dilluns l’arquebisbat de Barcelona, l’Església Apostòlica Armènia a Espanya, i l’ambaixada d’Armènia a Espanya organitzen conjuntament un acte de commemoració del centenari del genocidi armeni. La Facultat de Teologia de Catalunya organitza i acull aquest acte ecumènic en la seva seu de Barcelona com una activitat acadèmica i eclesial per recordar el milió i mig de morts de fa un segle d’aquesta església germana.

Veure la fe