Vés al contingut

notícies relacionades

La Seu celebra la festa de Santa Teresa de Jesús Jornet

(Bisbat d'Urgell) Aquest dijous ha estat un dia de celebració a La Seu d’Urgell per a tots els residents de la Llar de Sant Josep i les Germanetes dels Ancians Desemparats, ja que s'ha celebrat la festa de la seva mare fundadora, Santa Teresa de Jesús Jornet i Ibars (1843, Aitona - 1897, Llíria) lleidatana universal i patrona de l’ancianitat.

Lleida respon a la demanda de vida interior amb Santa Teresa

(Laura Mor –CR/Lleida) Retorn als místics cristians. El Vè Congrés d'Espiritualitat que han convocat els Carmelites Descalços aquest cap de setmana al Santuari de Santa Teresina de Lleida ha refrescat el missatge de Santa Teresa de Jesús a un centenar i mig de participants. La trobada constata que hi ha “set de Déu” i que una vida interior plena només té sentit si serveix per obrir-se a les necessitats del món.

Lleida clourà els actes del Vè Centenari de Santa Teresa a Catalunya

(Carmel Descalç) Aquest dijous se celebra Santa Teresa de Jesús i enguany la festivitat tancarà els actes commemoratius del Vè Centenari del naixement de la mística que va reformar l'orde carmelita. A Catalunya, l'acte de cloenda se celebrarà al Santuari de Santa Teresina de Lleida el cap de setmana del 23 al 25 d’octubre.

Santa Teresa balla

(Obra Social "la Caixa”) Aquest dissabte arrenca la gira de l’espectacle de dansa Teresa (Ora al alma), amb motiu del Vè Centenari del Naixement de Santa Teresa de Jesús. Es tracta d’una obra inspirada en els diferents estats de l’oració teresiana que la mateixa santa Teresa explica en la seva autobiografia, El libro de la vida. L'espectacle arribarà a Barcelona a finals d’any.

L'Església catalana agraeix a Montserrat el llegat de Santa Teresa

(Jordi Llisterri –CR) El mateix dia que es complien els 500 anys del naixement a Àvila de Santa Teresa de Jesús, l'Església catalana ha celebrat l'aniversari a Montserrat. S'hi han reunit procedents de tot Catalunya i de Mallorca els membres de l'extensa família carmelita i teresiana; les diverses institucions de religiosos, religioses i laics fundades per Santa Teresa o que beuen de l'espiritualitat de la carmelita. 

La mística de Santa Teresa orienta la Quaresma als preveres i diaques de Tarragona

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dilluns, a les portes del temps quaresmal, els preveres i diaques de l’arxidiòcesi de Tarragona van ser convocats a viure un temps de recés, orientat per la figura de Santa Teresa. La jornada es va iniciar amb la pregària de l’hora menor, a la capella del Seminari Conciliar Pontifici, i una meditació introduïda pel pare Àngel M.

recull de notícies

Veure la fe