Vés al contingut

notícies relacionades

Santa Tecla també es queda a Constantí

(Víctor Rodríguez –CR/Constantí) Els pobles propers a grans capitals, malgrat disposar d’una activitat cultural i patrimonial considerable, sovint queden eclipsats per la projecció de les grans ciutats que tenen a tocar. Possiblement sigui el cas de Constantí. Amb poc més de 6.000 habitants i a només 8 quilòmetres de Tarragona, lluita des de fa anys per projectar-se culturalment amb tota la seva força. Aquesta setmana ho ha ben aconseguit.

Donen a conèixer dues medalles inèdites relacionades amb santa Tecla

(ICAC) Coincidint amb la celebració de santa Tecla a Tarragona, l’investigador de l’Institut Català d’Arqueologia (ICAC), Jordi López, ha donat a conèixer dues medalles emeses a Tarragona relacionades amb la patrona de la ciutat. Aquestes peces, fins ara inèdites, han estat conservades en col·leccions particulars i només se’n coneix un exemplar de cadascuna.

Planellas, com el papa, es pregunta si Espanya s’ha reconciliat amb la seva història

(Laura Mor –CR) L’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha recuperat aquest dijous les paraules del papa Francesc en què dubtava si Espanya s’havia reconciliat amb la seva història recent. Ho ha fet en el marc de la festivitat de Santa Tecla durant la missa solemne celebrada a la Catedral de Tarragona. Aquest 2021 es commemora el 700è aniversari de l’arribada de la relíquia del braç de santa Tecla.

Planellas demana “desactivar comportaments de violència, d’odi i de revenja”

(CR) Tarragona ha obert aquest dimecres la festa major amb la missa de solemnitat de Santa Tecla a la catedral de la ciutat. En l’homilia, l’arquebisbe Joan Planellas ha demanat “desactivar comportaments de violència, d’odi i de revenja” perquè considera que fan “molt més difícil sortir de la crisi a la que ens ha abocat la pandèmia”.

Veure la fe