Vés al contingut

notícies relacionades

uriarte-bisbe-emerit-mor

Monsenyor Uriarte o el compromís històric de l’Església basca

ANTONI BATISTA –CR | El llegat de Juan Maria Uriarte, bisbe emèrit de Donostia, escriu una pàgina brillant i emotiva del compromís històric de l’Església basca amb la societat civil d’una terra que remunta un conflicte atàvic a la rereguarda de l’imperi romà, lluitant per mantenir una preciosa llengua que va resistir a ser subsumida pel llatí.
sant-sebastia-icona

Sant Sebastià: màrtir i icona gai

CR | El 20 de gener se celebra la festivitat de Sant Sebastià. Un màrtir de l’Església catòlica que, segons expliquen els escrits de l’època, era un soldat romà que es va convertir, en secret, al cristianisme. La història no acaba aquí, Sebastià és un sant amb moltes peculiaritats. Per exemple, és un dels sants més representats en la història de l’art. Per què?

Munilla

Munilla: “Marcat per la manca de comunió”

Aquest és el text de la carta signada per 85 capellans de la diòcesi de Sant Sebastià contra l’elecció de José Ignacio Munilla. Tres setmanes després del nomenament, un 77 per cent dels rectors de la diòcesi, entre ells 11 dels 14 arxiprests, han donat suport a aquest document. El 9 de gener hi ha prevista la presa de possessió.

--

Sacerdotes y religiosos con cargo pastoral de la Diócesis de Gipuzkoa

Veure la fe