Vés al contingut

notícies relacionades

Alerten de cultes il·lícits a Barcelona i a Cerdanyola del Vallès

(CR) Aquest dimecres a la tarda l’Arquebisbat de Barcelona i el bisbat de Terrassa han emès dos comunicats paral·lels amb un mateix missatge: qualsevol celebració de culte animada per Miquel Ángel Barco és il·lícita. Per això demanen als fidels que no hi participin i, en el cas dels clergues, se’ls ho prohibeix explícitament. Recorden que Barco va ser expulsat del sacerdoci el 2017. I, en el cas de Barcelona, informen de l’obertura d’un espai de culte sense autorització de l’Arquebisbat on aquest antic capellà hi estaria celebrant “pretesament la Santa Missa”.

Barcelona, candidata a ciutat de la literatura de la mà de mossèn Cinto Verdaguer

(Laura Mor –CR) Vil·la Joana, el mas de Vallvidrera on Jacint Verdaguer va passar els darrers dies de la seva vida, reobrirà portes la primavera de 2016. Així ho ha previst el Museu d'Història de Barcelona (MUHBA), que convertirà la Casa Verdaguer en casa de la literatura. És un dels projectes que formen part de la candidatura perquè la Unesco reconegui Barcelona com a Ciutat de la Literatura.

“Molts confien en mi perquè he patit el dolor”

(David Casals i Vila –CR) Va perdre les dues mans i un ull amb un paquet bomba. Les seves conviccions en contra de l'apartheid, el sistema de segregació per races vigent a Sud-àfrica fins al 1992, el van portar a haver d'exiliar-se i gairebé li van costar la vida. Enlloc de rancúnia i venjança, soté que ha procurat “cercar el perdó”, i per aquest motiu, ha dedicat els darrers vint anys de la seva vida a atendre les víctimes de la violència, primer del seu país, i després d'arreu del món.

panoràmica

Veure la fe