Vés al contingut

notícies relacionades

montserrat-roma-00

L’església de Montserrat a Roma

MANUEL MANONELLES –CR | Comencem una sèrie d’articles breus sobre la presència de Montserrat al món amb la que podríem considerar com la degana de tots els casos que presentarem: l’església de Montserrat de Roma. Es troba en la cèntrica i homònima Via Monserrato, un carrer, al vell centre de la ciutat eterna que connecta Piazza Farnese amb Via dei Banchi Vecchi.

cor-cererols

El monjo de Montserrat Jordi-Agustí Piqué estrena a Roma la Messa 'Locus Iste'

​​​​​​​EXAUDI / CR | Amb motiu de la solemnitat de la dedicació de la basílica de Sant Joan del Laterà de Roma, el monjo benedictí de Montserrat Jordi-Agustí Piqué ha estrenat a la mateixa basílica la Messa 'Locus Iste', composta per ell mateix. La peça, que s'ha pogut sentir aquest dimecres a la tarda, va ser un encàrrec del cardenal i vicari de Roma, Angelo de Donatis, expressament per aquesta festa. 

Sant Joan de Déu celebra la festa dels seus màrtirs

(OHSJD) Aquest dissabte se celebra la festivitat dels Beats Màrtirs Hospitalaris de Sant Joan de Déu. L'orde hospitalari ha unificat a tot el món la celebració de la memòria dels Beats Braulio María Corres i companys màrtirs, que fins ara es commemorava el 30 de juliol, amb la dels Germans beatificats a Tarragona l'any passat.

Els claretians revisen l'escenari europeu de la congregació

(Claretians) La Cúria General dels claretians a Roma ha acollit aquest cap de setmana la comissió encarregada d’elaborar un esborrany de la visió de la Congregació a Europa per als propers anys. Un document que intenta facilitar la resposta a la crida que senten els claretians a ser una congregació eminentment missionera també en aquest territori europeu.

TV3 retransmetrà la canonització de Joan XXIII i Joan Pau II des del Vaticà

(CR) El programa 'Signes dels temps' de TV3 oferirà en directe la cerimònia de canonització del papa Joan XXIII i de Joan Pau II que tindrà lloc aquest diumenge a Roma. Centenars de milers de persones i desenes de caps d’estat i de govern de tot el món participaran d'aquesta cerimònia històrica, en què seran proclamats sants dos homes que van marcar la història del segle XX.

panoràmica

Veure la fe