Vés al contingut
«Aquest any ha estat Roma qui ha vist transformada la seva rutina amb la vinguda de milers de joves que, empesos per la convocatòria de la comunitat de Taizé, han pelegrinat fins a aquesta ciutat omplint tots els racons de pregàries, cants i rialles. Gràcies a aquesta vivència encara ressonen en mi paraules com confiança, amistat o compartir i començo aquest 2013 amb noves i renovades perspectives de vida.»
»Acollits en una parròquia del nord de Roma vam rebre el testimoni d’una comunitat on cadascun dels feligresos es sentia part d’una gran família i per com ens van tractar era com si aquells dies haguessin rebut uns convidats importants a casa seva. En els diversos moments viscuts tant amb els parroquians com amb els altres joves que estaven als locals (polonesos, ucraïnesos, russos...) de seguida em vaig adonar que si un volia l’idioma deixava de ser una barrera i el llenguatge del cor entrava en acció: un somriure era entès per tothom i podia recollir i transmetre sentiments com la gratitud.

»Ha estat una experiència fantàstica i puc afirmar que un cap d’any diferent al que la societat ens marca com a “normal” és possible. Elisenda Almirall

- - - - - - - - - - - - -

«Primer de tot podria dir que el que més m’ha impressionat ha estat la magnitud de les esglésies basíliques… però la veritat és que un dels moments que recordo més especials és l’adoració a la Creu que vam compartir molts joves després de la última pregària, on amb el cap reposat sobre ella, li oferíem la nostra vida, les nostres inquietuds i el nostre agraïment. Potser no tots pertanyíem a la mateixa confessió catòlica que a vegades sembla que ens separi, però per uns instants vam abraçar un mateix punt comú que ens uneix: el Crist que ens il·lumina i ens acompanya sempre». Vicky

- - - - - - - - - -

«El passat 27 de gener un grupet de joves de la parròquia vam marxar cap a Roma a la Trobada Europea de Joves que organitza la Comunitat de Taizé. Vam anar-hi en vaixell juntament amb 240 joves de les diferents diòcesis de Catalunya.»
»A la trobada vam participar 35.000 joves de diferents països. Nosaltres vam estar acollits a la Parròquia de San Ponziano de Roma. Allà hi havia 150 joves de diferents països: Bulgària, Alemanya, Romania i sobretot Polònia. Uns 80 joves estaven acollits amb famílies del barri i la resta, com nosaltres, dormíem als locals parroquials. Tot i això, el dia de Cap d’any, la majoria vam ser acollits per diverses famílies per celebrar un bon dinar d’any nou.
»Han estat uns dies molt intensos a Roma! En general ens llevàvem ben d’hora i teníem diverses activitats per la ciutat de Roma: tallers, grups de treball amb altres joves...després dinàvem un pícnic tots junts i a la tarda aprofitàvem per fer una mica de turisme per la ciutat! Finalment cada vespre fèiem una pregària tots junts a alguna de les grans Basíliques de Roma. Un dels dies fins i tot vam fer una gran pregària a la Plaça de St. Pere del Vaticà i ens va acompanyar el Sant Pare Benet XVI.
»Han estat uns dies molt emocionants: dies de pregària, de convivència, de compartir.... on ens hem adonat de la senzillesa de les persones que ens acollien, que malgrat les dificultats que suposa organitzar tanta gent, han viscut aquests dies amb alegria.
»Uns dies on Déu s’ha fet present enmig nostre, entre els joves de diferents nacions que malgrat no parlar la mateixa llengua estàvem units en la pregària per la Pau. Uns dies on s’ha fet ben present el que diu la cançó: “El Senyor és la meva força, el meu cant...”
»Ara que hem tornat a casa estem molt contents de l’experiència viscuda i demanem al Senyor que ens ajudi a viure el nostre dia a dia amb la mateixa intensitat.»

Clara Roig

FOTOGRAFIES DE LA TROBADA!

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.