Vés al contingut

notícies relacionades

Campanya ‘Sant Llorenç 500 anys’ per acollir millor les persones a la catedral

(Laura Mor –CR) El 15 de març de l’any 2024 la parròquia de Sant Llorenç celebrarà 500 anys de presència a la vila de Sant Feliu de Llobregat. Amb aquest horitzó s’ha engegat la campanya ‘Sant Llorenç 500 anys’: un projecte per rehabilitar la infraestructura del temple i actualitzar espais parroquials que permetin acollir millor les persones que s’apropen a l’església.

Una capella escolar als premis FAD d’Arquitectura

(CR) Que una escola decideixi actualitzar el seu espai sacre sense enderrocar-lo o reconvertir-lo en espai polivalent ja és un fet inusual però que, a més a més, aquesta reforma tingui reconeixement civil sent seleccionada pels premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme, més encara quan hi havia més de 170 obres presentades en la categoria d’interiorisme, sembla fora de tota expectativa.

Luter i el repte constat de les esglésies

(Cristianisme al Segle XXI) Vet aquí un llibre, Luter, la reforma i el repte constat de les esglésies, que aplega totes les activitats del curs passat de Cristianisme al Segle XXI, que han girat entorn de la commemoració del 5è centenari de la Reforma luterana i les seves conseqüències, sempre amb el punt de mira posat en el futur de les esglésies.

El fals reformador

(Jordi Llisterri-CR) "El fals reformador es retroalimenta amb l'aprovació dels sequaços, tan facciosos com ell". Són "guies cecs que guien altres cecs". Aquesta és l'alerta que va obrir el II Simposi Internacional sobre Reforma i Reformes en l'Església, que es fa aquest dimecres i dijous a la seu de l'Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona.

Lestonnac: nova església per una escola del segle XXI

(Jordi Llisterri –CR) "L'espai també parla del que volem transmetre". Amb aquesta premissa les religioses de la Companyia de Maria han afrontat la reforma de l'Església del Col·legi Lestonnac del carrer Aragó de Barcelona que es va inaugurar aquest dijous. L'església s'ha convertit en un espai més lluminós, acollidor i multifuncional.

"Luterans i catòlics han de deixar-se transformar contínuament entre ells"

(Cristianisme al Segle XXI) A la casa d’espiritualitat Sant Felip Neri de Barcelona, aquest cap de setmana, i amb més de mig centenar llarg d’assistents, s’ha celebrat el congrés “La Reforma, repte constant de les esglésies”. Una jornada de dos dies organitzat per quatre entitats com l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, el Centre Ecumènic de Catalunya, l’Església Evangèlica de Catalunya i Cristianisme al Segle XXI, associació per a la qual la trobada corresponia al seu desè congrés bianual.

La reforma protestant, proper Congrés de Cristianisme al Segle XXI

(Cristianisme al Segle XXI) Enguany, després de commemorar, estudiar, meditar, dissertar i celebrar els 500 anys de la Reforma de Luter, al congrés bianual de Cristianisme al Segle XXI s’hi han unit l’Associació UNESCO per al Diàleg interreligiós, l’Església Evangèlica de Catalunya i el Centre Ecumènic de Catalunya, tres entitats més.

"Dos o tres consistoris més de Francesc i l'Església ja no pot tornar enrere"

(Jordi Llisterri-CR) Philip Pullella és un dels periodistes més importants al Vaticà. No és un dels noms més coneguts, tot i que porta prop de quaranta anys cobrint la Santa Seu. És el corresponsal de Reuters, una de les agència internacionals de notícies amb més difusió. El que escriu allà sobre el Vaticà ho reproduiran els mitjans de comunicació tot el món. Per això, és un dels periodistes que té més accés a les fonts d'informació de la Santa Seu.

panoràmica

Veure la fe

podcasts