Vés al contingut

notícies relacionades

El beat Llull, presentat a Roma com a precursor del diàleg amb l'Islam

(Andrea Acali / Exaudi) El Pontifici Institut d'Estudis Àrabs i Islàmics (Pisai) va acollir una important jornada sobre la figura de Ramon Llull, beat i filòsof mallorquí que va tenir una notable influència en la cultura medieval entre el segles XIII i XIV sobre el diàleg interreligiós i la llengua catalana, de la qual n’és consider

Carles Amengual: “Em vaig aprendre de memòria la vida glossada de Ramon Llull”

(Josep Gordi –CR) En Carles Amengual va néixer al poble de Selva, a Mallorca, i és una persona dotada d’una gran curiositat per la muntanya, les llengües i el coneixement. Només cal esmentar que és llicenciat en Medecina, Biologia, Humanitats, Estudis d’Àsia Oriental i en Ciències Religioses. Amb ell hem conversat asseguts en un banc del bosc de can Veire de Gallecs. És una nova entrevista de la col·lecció Natura Sagrada.

"Llegir a Ramon Llull és una veritable artesania meditativa"

(Glòria Barrete –CR) El llarg i encara pendent procés de canonització del beat Ramon Llull no és obstacle per continuar aprofundint en la seva figura i pensament. Al contrari, és un repte i una motivació que va copant actes, congressos i publicacions. El darrer exemple ha tingut lloc aquest dijous al vespre a l'Aula Magna de la Facultat de Teologia de Catalunya, que ha acollit la sessió 'El beat Ramon Llull, font d’inspiració i de recerca'. Aquest matí a la Sagrada Família també s'ha celebrat una jornada acadèmica sobre Ramon Llull i Antoni Gaudí.

Bastir un pont entre Llull i Gaudí

(Centre de Documentació Ramon Llull) Anthony Bonner plantejava un repte fa uns anys: “Ramon Llull va recollir tots els materials que li podien servir del seu entorn intel·lectual, però els va emprar per bastir edificis d’aspecte totalment nou. En aquest sentit, és sorprenent que mai no hagi estat comparat amb una altra figura singular de la cultura catalana, Antoni Gaudí.”.

Ramon Llull a la Sagrada Família

(Glòria Barrete –CR) Roma, Mallorca, Menorca i Barcelona. Podria ser la mini gira d'estiu d'alguna banda de música però són les ciutats que han acollit l'exposició 'Ramon Llull, 700 anys de missió', que es pot veure al temple expiatori de la Sagrada Família fins al 31 de març.

Una antologia uneix Llull, Verdaguer i Xirinacs

(Balasch Editor) Amb l'antologia 'Amic i amat. Tres homes de Déu en diàleg' Balasch Editor clou l’any dedicat a Ramon Llull. És un llibre de Lluís Busquets, que ha unit en un volum el Llibre d’amic i amat de Ramon Llull (1283) al costat dels poemes que Jacint Verdaguer va titular Perles [d’Amic i d’amat] (1896) i, encara, al costat de les Darreres espurnes amb què Lluís M.

Claret actualitza el català del 'Llibre del gentil i dels tres savis'

(Claretians) Estem a punt de finalitzar l'Any Llull, que commemora el VIIè centenari de la mort del beat Ramon Llull, el 1216. Amb aquesta avinentesa, l’Editorial Claret publica, en català actual, el Llibre del gentil i dels tres savis de Ramon Llull. El llibre es presentarà el dilluns 14 a la Facultat de Filosofia i Lletres de la UAB, a Cerdanyola del Vallès, i el dimarts 22, a la Pedrera, a Barcelona.

Migra Studium porta el missatge interreligiós de Llull al TNC

(Laura Mor –CR) Aquest dijous i divendres la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya presenta 'Llull a la Ciutat Nova'. L'espectacle, dirigit per Teresa Vilardell i amb Miquel Casamajor a la dramatúrgia, ha comptat amb la producció del TNC, l'Associació Cultural La Trilateral i Migra Studium.

panoràmica

Veure la fe