Vés al contingut

notícies relacionades

La utopia i la distopia al cristianisme, a la nova revista 'Qüestions'

(Fundació Joan Maragall) El número 272 de Qüestions presenta un monogràfic que porta per títol De la utopia a la distopia. En el nou número publicat per la Fundació Joan Maragall, autors de diferents disciplines reflexionen sobre la dialèctica utopia-distopia al cristianisme. La revista també compta amb un diàleg entre David Jou, Pere Lluís Font i Miquel Calsina. 

Nou monogràfic de 'Qüestions': Crisi, pandèmia i gènere

(Fundació Joan Maragall) El volum número 271 de Qüestions de Vida Cristiana porta per títol “Crisi, pandèmia i gènere” i presenta un tema que ha estat recurrent durant els mesos de pandèmia, un tema que es començava a preveure a l’inici de la Covid-19 i que malauradament s’ha anat confirmant fins a dia d’avui: l’ús necessari de les TIC i el perill que reprodueixin desigualtats, la bretxa d’aprenentatge i l’evolució de la violència masclista els darrers dos anys, s’han convertit en realitats derivades de la

Nova etapa de la revista ‘Qüestions de vida cristiana’

(Fundació Joan Maragall) La revista Qüestions de Vida Cristiana ha iniciat una nova etapa. Per conveni amb l’Abadia de Montserrat, la Fundació Joan Maragall s’ocupa des del 2009 de la línia editorial i els continguts de la revista. A partir d’aquest any 2021, arran de la renovació recent d’aquest conveni, la Fundació assumeix també el procés de producció i distribució.

El servei i el diàleg del pare Duch reconegut a la Generalitat

(Jordi Llisterri-CR) No és el primer homenatge i molts reconeixements ja se li van fer en vida. Però era l’homenatge que faltava al monjo de Montserrat Lluís Duch. El president de la Generalitat, Quim Torra, va presidir acompanyat de l’abat de Montserrat, Josep M. Soler, l’homenatge institucional que s’ha celebrat aquest dijous al vespre al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat.

Miquel Calsina, nou director de la revista Qüestions de Vida Cristiana

(Fundació Joan Maragall) La revista Qüestions de Vida Cristiana (QVC), fundada l’any 1958 per Evangelista Vilanova, monjo de Montserrat, i que des de 2009 la Fundació Joan Maragall n’assumeix la direcció literària, compta des del mes de gener amb un nou director: Miquel Calsina i Buscà, que pren el relleu de Francesc Torralba i Roselló.

Es busca intel·lectual catòlic

(Jordi Llisterri-CR) Els intel·lectuals són substituïts per influencers o pel recompte de visites al Youtube. I els intel·lectuals cristians cada vegada són menys visibles. Però això no vol dir que avui no sigui possible articular un diàleg i un discurs intel·lectual cristià des de la raó i la creença.  Que no sigui possible recuperar la "dignitat intel·lectual del catolicisme".

"L'espai no és espiritualment neutre"

(CR) L’espai polivalent recentment reformat del temple parroquial de Santa Madrona del Poble-Sec, era el lloc més adequat per a la presentació del número 254 de la revista Qüestions de Vida Cristiana sobre "Arquitectura i espiritualitat

Santi Vila: "Laudato Si' obre el camí a una nova ètica ecològica"

(Jordi Llisterri –CR) No només es tracta d'un pensament ecològic, sinó d'una nova ètica i una nova espiritualitat que trenca els postulats basats únicament en la ciència empírica i que vincula el progrés econòmic amb el progrés social. Aquest és el fons de la Laudato Si' en què han coincidit els ponents de la taula rodona sobre la nova encíclica del papa Francesc que s'ha fet aquest dimarts al vespre a la Fundació Joan Maragall.

Veure la fe