Vés al contingut

notícies relacionades

"L'#avuixdemà ha de ser el denominador comú de projectes vinculats a l'entorn local"

(Glòria Barrete –CR) 12 de setembre, primer dia d'escola i jornada esperada per a molts. Milers de famílies aquest matí agafaran motxilles, bates, llibres i bolígrafs i s'encaminaran a les escoles dels seus fills i filles, nebots o néts. Però no serà el primer dia de feina per al professorat. Porten ja jornades preparant l'inici d'escola. Alguns ultimen programacions, preparen presentacions del lema del curs i també aquests darrers dies reben algunes formacions sobre educació i innovació, treball cooperatiu, creativitat a l'aula o educació emocional.

Els mestres de les escoles Vedruna aprofundeixen el projecte educatiu

(CR) El teatre l’Atlàntida de Vic va acollir tots els mestres de les escoles Vedruna de Catalunya que es van trobar per etapes educatives (0-6 anys, 6-12 anys i 12-18 anys) per concretar i projectar cap al futur la identitat pràctica (objectius educatius i línies d’acció) del Projecte Educatiu Vedruna.

La Fedac comença el curs preparada per al futur

(Glòria Barrete/Jordi Llisterri –CR) Innovació educativa no és només tirar envans de les aules o penjar pissarres digitals. Això ho tenen ben clar els diversos col·lectius d'escoles cristianes que estan apostant per la innovació educativa. Entre elles aquest inici de curs destaca la Fedac, els centres escolars de les Dominiques de l'Anunciata del Pare Coll i una de les principals xarxes de l'escola cristiana a Catalunya.

L’Escola Pia estén el projecte pedagògic SUMMEM a les 20 escoles

(Escola Pia) Primer dia d'escola a Catalunya. Més de 3.000 nenes i nens de diferents etapes de l'Escola Pia de Catalunya treballaran amb el mètode SUMMEM a les 20 escoles de l'orde, configurant la iniciativa pedagògica renovadora més important que es fa actualment al nostre país.

Fedac, un congrés de piulades amb passió #avuixdemà

(CR) L'entusiasme que es va viure en el Congrés de la Fedac a l'Auditori de Barcelona també es va poder veure a les xarxes socials. Els qui hi eren i els qui no hi eren van poder seguir-lo en directe a través del canal #avuixdema amb piulades al Twitter de desenes d'assistents.

#avuixdemà visualitza el nou projecte educatiu de FEDAC

(Glòria Barrete –CR) Al setembre a la comunitat FEDAC -Fundació Educativa Dominiques Anunciata Pare Coll- se li gira feina. El 8 de setembre la Fundació organitza un Congrés per presentar en societat el seu nou projecte educatiu i alhora debatre quin paper social juga l'escola concertada avui i quin és l'aprenentatge del futur.

L'Escola Pia posa en marxa SUṀṀEM, el projecte per transformar l'escola

(Glòria Barrete –CR) Fa quasi un segle que pensadors, científics, filòsofs, pedagogs, reflexionen sobre com ha de ser l'educació i fan arribar preceptes i intuïcions. Arriba l'hora de fer un pas endavant en matèria d'educació, toca transformar l'escola cap a noves pràctiques, noves maneres de ser i noves maneres d'aprendre.

panoràmica

Veure la fe