Vés al contingut

notícies relacionades

La Fundació d’Escoles Parroquials renova el seu compromís amb l’educació per formar persones íntegres

(Fundació Escoles Parroquials) Compromís, renovació i professionalitat. Aquests tres eixos han centrat la Segona Jornada d’Educadors de la FEP, celebrada aquest dijous a l’Escola Santa Teresa de Lisieux, al barri de Les Corts de Barcelona. Sota els lemes de “som Xarxa, som Diàleg, som Social, som País, som FEP”, s’ha visualitzat la tasca de les 18 escoles parroquials de l’arquebisbat de Barcelona, que eduquen set mil alumnes. Més de sis-cents docents de la Fundació d’Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona han participat en l'esdeveniment.

Escola Cristiana crea una borsa Covid amb Blanquerna-URL per cobrir baixes de professorat

(Laura Mor –CR) Protocols de gestió de casos que canvien, quarantenes de contactes estrets, testos antigènics ràpids i comunicació amb les famílies. Aquesta primera setmana d’escola després de vacances ha estat molt dura per als equips docents. I cal sumar-hi les baixes ocasionades en els equips per la sisena onada de la SARS-COV-2, i la dificultat per trobar persones per cobrir el gran nombre de substitucions d’aquests dies.

Es pot educar en el silenci?

(CR) Molts docents, pares i mares es pregunten si, enmig de la voràgine tecnològica, és possible oferir eines als infants i joves que els permetin viure el silenci com a camí cap al benestar personal  i la seva entrada a la dimensió interior.

Blanquerna premia la tasca dels mestres en el temps de pandèmia

(Blanquerna) El jurat del Premi Blanquerna Educació recupera la seva deliberació després d’un any de pausa i per primera vegada atorga la distinció a tot un col·lectiu. La Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport Blanquerna-URL ha decidit atorgar a tots els mestres de Catalunya, com a genèric representatiu del col·lectiu professional, el Premi Blanquerna Educació 2021.

Les escoles parroquials fixen l'objectiu pedagògic en l’atenció personalitzada a l’alumne

(Fundació Escoles Parroquials) “L’èxit de l’educació vindrà de l’estimació a cada alumne”. Aquestes paraules de l’educadora Carme Molist resumeixen l’esperit de la Jornada d’Educadors celebrada aquest divendres per les divuit escoles de la Fundació per a les Escoles Parroquials de l’Arquebisbat de Barcelona (FEP). Aquesta és la primera trobada dels sis-cents educadors de la FEP, una entitat que escolaritza prop de set mil alumnes de barris de Barcelona, Badalona i l’Hospitalet.

L’aprenentatge entre iguals: una metodologia valuosa

(Blanquerna) Amb l’eix vertebrador 'COaprendre, col·laborar per créixer' es van celebrar dissabte les XV Jornades Diàleg Escola-Universitat. Aquestes jornades van tenir un doble objectiu: oferir, d’una banda, un espai de comunicació i intercanvi a les escoles que col·laboren amb la Facultat en la formació dels futurs mestres i, de l’altra, enfortir la vinculació i el diàleg entre les escoles i la universitat.

Setmana de formacions a La Salle Catalunya

(La Salle) Durant aquesta primera setmana de juliol, són molts els membres de la comunitat educativa de La Salle Catalunya que participen a les diverses formacions que s’han agendat. En són un exemple, les jornades celebrades a Sant Martí de Sesgueioles, a Cambrils i al barri de la Bonanova de Barcelona.

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe