notícies relacionades

Lliurament del Premi Abat Marcet: el català també...

(Jordi Llisterri –CR) Aquest divendres al vespre a l’Ateneu Barcelonès s’ha lliurat el II Premi Abat...

Marion Muller-Colard i Jordi Cervera, premi Abat...

(Lliga Mare de Déu de Montserrat) El jurat del premi Abat Marcet pel llibre religiós en llengua catalana ha...

S’obre la convocatòria del segon Premi Abat...

(CR) La Lliga Espiritual Mare de Déu de Montserrat ha anunciat la convocatòria del segon Premi Abat Marcet al llibre en...

La consellera de Cultura lliurarà el I Premi Abat...

(Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat) El proper divendres 29 de novembre la consellera de Cultura de la...

recull de notícies

panoràmica

veure la fe

Lliurament I Premi Abat Marcet a Sebastià Taltavull

L’Ateneu Barcelonès va acollir el lliurament del I Premi Abat Marcet de llibre religiós al bisbe de Mallorca Sebastià Taltavull, organitzat per Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat. La consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, va presidir l’acte celebrat el 29 de novembre.

En la primera edició el premi ha estat atorgat al llibre "Brots de vida" del bisbe Sebastià Taltavull publicat per l’Editorial Claret. El filòleg i assagista Ramon Pla i Arxè, com a membre del jurat, va glossar l’obra premiada i va defensar la llengua com a factor d’identitat i de creació de comunitats cohesionades. La consellera Vilallonga va tancar l’acte agraint la institució del premi i reconeixent la cultura cristiana com un dels pilars que han configurat la societat catalana.

En l’acte hi van assistir, entre altres, el cardenal Joan Josep Omella, el bisbe auxiliar de Barcelona Sergi Gordo i el director general d’Afers Religiosos Marcel·lí Joan. El president de la Lliga Espiritual de la Mare de Déu de Montserrat, Carles Armengol, va presentar a l'acte situant el sentit del premi a un llibre religiós en català dins de la trajectòria de l'església catalana en defensa de la llengua.

propostes

monogràfics