Vés al contingut
2 Catalunya Religió dv. 21/07/2017
Galeria d'imatges

(Generalitat de Catalunya) La consellera de Governació, Administracions públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; el vicepresident primer de la Diputació de Barcelona i diputat de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras; i el bisbe de Sant Feliu de Llobregat, Agustí Cortés, han signat aquest dijous un conveni pel qual es rehabilitarà la coberta de l’església de Sant Baldiri, a Sant Boi de Llobregat, on hi ha enterrat Rafael Casanova.

La rehabilitació es divideix en tres fases, i el cost de les dues primeres és de 426.000 euros, dels quals 70.000 euros els aporta la Generalitat i 60.000 euros la Diputació.

La titular de Governació ha destacat el valor arquitectònic, simbòlic i nacional de l’església, i ha afirmat que “des de la direcció general d’Afers Religiosos som conscients d’aquesta importància”, per això, ha explicat, han ajudat a trobar finançament per a la rehabilitació.

En aquest sentit, la consellera Borràs ha agraït a la Diputació de Barcelona l’interès i el compromís amb aquest projecte, i ha assegurat que amb aquest conveni “ens comprometem a continuar treballant per aconseguir els recursos necessaris que permetin la rehabilitació total de les cobertes de l’església de Sant Baldiri”.

L’església de Sant Baldiri presenta greus problemes a la seva coberta, fins al punt que si no s’actua amb celeritat es pot veure afectada la seva solidesa i suposar un perill pels ocupants del temple i per la pervivència de l’edifici. Les tres institucions constaten la importància que té la realització d’aquestes obres pels interessos generals de la població i, en especial, per la gran significació que d’aquest monument, atès que l’església acull la tomba de Rafael Casanova.

El bisbat de Sant Feliu de Llobregat ja ha redactat el projecte tècnic per definir les actuacions necessàries per rehabilitar la coberta, que s’ha dividit en tres fases. En un primer moment, es portaran a terme les dues primeres fases: la rehabilitació de les cobertes del Santíssim i de la nau central, amb un cost de 426.000 euros.

La Generalitat, mitjançant el Departament de Cultura, ja va aportar 70.000 euros per aquestes obres i la Diputació n’aporta ara 60.000, sense perjudici que ambdues administracions pugin en un futur incrementar aquesta quantitat i treballar per aconseguir més recursos econòmics.

Un cop acabades les dues primeres fases, es plantejarà la tercera, que consisteix en la rehabilitació de les capelles laterals, amb un cost de 203.000 euros.

L’església de Sant Baldiri és un monument d’estil barroc construït el segle XVIII sobre les restes d’una anterior església romànica del segle XI i està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local

A l’acte hi ha assistit el director general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell; la directora dels Serveis Territorials del Departament a Barcelona, Montserrat Grané; entre d’altres membres del bisbat i de la diputació.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.