Vés al contingut

notícies relacionades

“Tramitar i aprovar un text per erradicar el sensellarisme crònic és un deure moral inajornable”

(Glòria Barrete –CR) El món acadèmic i les entitats socials que treballen i defensen els drets de les persones sense llar han presentat aquest dimarts al matí una proposta de llei per fer front i erradicar el sensellarisme a Catalunya. L’objectiu, regular per llei les actuacions i els serveis que les administracions públiques haurien de portar a terme al territori català per garantir els drets de les persones sense llar i per erradicar la situació.

Entitats d’Església presenten al Parlament la campanya pel treball decent

(Cristianisme i Justícia/CR) Un sistema de protecció social ben dissenyat, mecanismes per una renda mínima garantida, un sou mínim de 1.000 euros o obrir un debat sobre les possibilitats d’un repartiment més just del treball. Són alguns dels nou punts de millora que proposa la campanya ‘No qualsevol treball, sinó un treball decent’. Aquests dies ha arribat al Parlament de Catalunya de la mà diverses entitats d’església que impulsen la iniciativa.

El Parlament acull la presentació del document 'El fet religiós en la Catalunya del futur'

(CR) La presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, presidirà l’acte públic de presentació del document 'El fet religiós en la Catalunya del futur'. Aquest text ha estat promogut per entitats religioses amb el suport de diverses confessions i defensa la llibertat religiosa i la cooperació de les administracions públiques amb les institucions religioses. El document formula el marc en el que s’hauria de basar la relació entre l’estat i religions en la Catalunya del futur, en qualsevol context de reforma o canvi constitucional o d’un nou Estat.

Omella: "Els principis de l'Església no pertanyen a cap partit polític"

(Jordi Llisterri -CR) La darrera vegada que es van barrejar toros, església i política en aquest país la cosa va acabar bastant malament. Amb les bullangues i la crema de convents de 1835. Sis toros dolents a la plaça de la Barceloneta van exaltar els anticlericals i la destrucció de patrimoni va ser pitjor que la de la Setmana Tràgica de 1909.

Catalunya i Religió. Converses amb els líders polítics catalans

(CR) Durant la primavera del 2015 CatalunyaReligió.cat i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna ha enregistrat un cicle d'entrevistes als líders polítics catalans. "Catalunya i Religió" recull les posicions dels principals grups parlamentaris catalans sobre els temes religiosos que tenen dimensió pública i que afecten a les administracions. La laïcitat i l'aconfessionalitat, les relacions amb l'Església catòlica, els valors i la solidaritat, la convivència o l'acollida de noves religions com l'Islam, són alguns dels temes de conversa.

Veure la fe