Vés al contingut

notícies relacionades

L’arbre de Nadal: entroncar el cel i la terra

(Josep Gordi –CR) Aquests dies previs a la celebració del Nadal, els carrers i les places de molts pobles i ciutats s’omplen d’ornaments en forma d’arbre i s’acostuma a plantar un gran avet en un lloc central. A vegades, en el triangle en forma d’arbre escrivim bons desitjos, com pau, amor... També dins les cases l’arbre de Nadal és molt present així com diferents elements vegetals que utilitzem d’ornaments: les branques de vesc o de boix grèvol amb els seus fruits vermells...

Fernando Ruiz: “Els mercedaris som un orde de frontera”

(Laura Mor –CR) Vuit segles d'història amb connotacions socials, eclesiàstiques i teològiques. Els mercedaris s'ha reunit aquests dies a l'Ateneu Universitari Sant Pacià, a Barcelona, per revisar el passat i actualitzar el present i projectar el futur amb motiu dels 800 anys de la seva fundació.

Quin és l'origen de Corpus Christi a Barcelona?

(Glòria Barrete –CR) L'Església Catòlica compta amb una festivitat mòbil per venerar l'Eucaristia. S'anomena Corpus Christi i se sol situar seixanta dies després del Diumenge de Resurrecció. Aquest dijous, 31 de maig, els catòlics celebren la festivitat de Corpus Christi. Però quin és l'origen d'aquesta festa a la capital catalana? Hem parlat amb en Sergio Arévalo. Ell és filòsof i ha realitzat el Màster en Diàleg Interreligiós a l'ISCREB amb una tesina sobre 'El procés de secularització de Corpus Christi de Barcelona'.

10 expressions freqüents d'origen religiós: del lavabo a l''està que trina'

Laura Mor –CR No ho descobrirem ara. El llenguatge que fem servir cada dia conté nombroses frases fetes i lèxic amb arrels cristianes. Però, en coneixem l'origen concret? N'hem triat deu de representatives, pel seu caràcter extensiu i popular. Curiosament, quasi la meitat remeten a la litúrgia de la consagració.

Janeras: “Preguem per la unitat que Déu voldrà i pels mitjans que voldrà”

(Direcció General d'Afers Religiosos) Sebastià Janeras és especialista en litúrgies orientals. Nascut a Barcelona l'any 1931, ha estat professor a l'Anselmianum i a la Gregoriana de Roma i a la Facultat de Teologia de Catalunya. Ha dirigit les col·leccions 'Clàssics del Cristianisme' i 'Clàssics cristians del segle XX'. És membre de la Societas Orientalium Liturgiarum i col·labora activament amb el Centre Ecumènic de Catalunya.

panoràmica

Veure la fe