Vés al contingut

notícies relacionades

Manuel Nin: “La persecució ha fet que les esglésies cristianes d’Orient superin les diferències”

(Arquebisbat de Tarragona) Quins són els camins de futur per als cristians orientals? “S’entreveuen possibilitats d’un cert retorn a les seves terres que hauran de ser prèviament reconstruïdes; mentre que les esglésies cristianes que arriben a casa nostra, en un occident que ja no és cristià, esperen acolliment i un ecumenisme pràctic que respecti la seva pròpia eclesiologia i els ajudi a superar la persecució

Francesc: “Moltes llàgrimes aquest Nadal al costat de les llàgrimes del nen Jesús”

(Jordi Llisterri- CR) Aquest Nadal el papa Francesc ha focalitzat especialment l’atenció en els cristians perseguits a l’orient. Han estat el centre de la benedicció Urbi et Orbi del 25 de desembre. Un dels missatges de Nadal més emotius pronunciats des de la plaça de Sant Pere: “Hi ha veritablement moltes llàgrimes aquest Nadal al costat de les llàgrimes del nen Jesús”.

Els tresors d’Orient

(Catalunya Cristiana) No sabem ben bé si eren reis, ni tampoc si eren tres. Ara sembla que tampoc no és segur que vinguessin de l’Orient. Malgrat tot, la festa de l’Epifania, la tradicional festa dels Reis Mags, sempre és una bona ocasió per parlar de regals arribats de països llunyans. En aquest número de “Catalunya Cristiana” volem centrar-nos en els tresors que ens arriben de l’Orient, i més concretament dels cristians orientals. 

recull de notícies

panoràmica

Veure la fe