Vés al contingut

notícies relacionades

Escolàstics de Sant Joan de Déu, present i futur de l'orde hospitalari

(Laura Mor –CR/Sant Boi de Llobregat) No fa encara un any que l'andalús Francisco José Ruiz va professar com a germà de Sant Joan de Déu. Aquesta setmana l'ha passat a Catalunya, acompanyat d'altres germans escolàstics europeus i dels mestres de novicis de cada província d'origen, que dinamitzen la formació.

Francesc Palau: “Volem dotar Sant Joan de Déu d'un caràcter científic potent”

(Sant Joan de Déu) El doctor Francesc Palau va assumir el paper de director del recent Institut de Recerca Sant Joan de Déu el juliol de 2015. Sant Joan de Déu li ha donat l'oportunitat de realitzar el projecte científic que ell desitjava: combinar l'assistència a l'hospital amb la investigació bàsica/clínica en l'àmbit de les malalties rares.

Sant Joan de Déu visibilitza el sensellarisme

(Sant Joan de Déu) L'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu Província d'Aragó-Sant Rafael ha atès durant el 2015 més de 18.000 persones en situació de sense llar a través dels diferents recursos socials de Barcelona, ​​València, Múrcia, Manresa i Palma de Mallorca. A més, s'han ofert més de 200.000 serveis alimentaris i 216.000 estades en albergs i pisos.

“Volem atendre la fragilitat des de l'Hospitalitat de Joan de Déu inspirada en l'Evangeli de Jesús”

(Maite Hereu i Alba Felip –Sant Joan de Déu) Aquest mes de setembre l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dedica l'entrevista a Manuel Lecha, Coordinador de l'Àrea Social de Cúria Provincial. Lecha parla dels serveis que l'hospitalitat té engegats i com la crisi ha tingut un impacte en la feina diària.  També planteja alguns reptes per al proper quadrinenni en matèria social. Podeu llegir l'entrevista íntegra a continuació:

"No sols curen els fàrmacs i les tècniques, també hi ha gestos sanadors"

(Maite Hereu –Sant Joan de Déu) Aquest mes d'agost l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dedica l'entrevista al germà Quim Erra, superior de la comunitat d'Esplugues de Llobregat. Erra parla dels models d'atenció centrats en la persona i reconeix "rutines, actituds, rigideses, limitacions, que són susceptibles de millora".

Veure la fe