Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes catalans demanen "respecte" als drets i a les institucions

Els bisbes catalans han publicat aquesta nota arran del moment polític i social de Catalunya.  NOTA DE LA CONFERÈNCIA EPISCOPAL TARRACONENSE En aquests dies, demanem a tots els catòlics que preguin, que demanin la benedicció de Déu sobre Catalunya, que viu un moment delicat de la seva història. Demanem també a Déu per totes les persones que tenen la responsabilitat en el govern de les diferents administracions públiques, de la gestió del bé comú i de la convivència social.

Vives: "Ens agradaria veure una Europa amb cor"

(Bisbat d'Urgell) "Els que hem visitat aquestes persones hem vist que no són simplement refugiats, són éssers humans". Amb aquesta afirmació contundent l'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives, criticava la gestió dels refugiats durant la jornada de reflexió de Càritas Catalunya d'aquest dimarts. "Tenen somnis per a les seves famílies. Són nens, estudiants, universitaris, famílies, que volen anar a l’escola però no poden.

Els bisbes catalans diuen que el servei de les escoles cristianes "no pot quedar qüestionat" pels abusos

(CR) Condemna contundent als abusos a menors, acompanyament a les víctimes i prevenció. Però, a més, "el treball de les comunitats educatives, dels mestres i educadors, i dels pares i mares que fan confiança a les escoles cristianes, no pot quedar qüestionat per aquests casos que tots deplorem i condemnem". És el missatge dels bisbes de Catalunya que han difós aquest dimarts de suport a la comunitat educativa de l'escola cristiana.

El bisbe de Sant Feliu accepta l'exclaustració de Forcades

(CR) El bisbe de Sant Feliu Agustí Cortés ha fet pública aquesta nota sobre la situació de la benedictina Teresa Forcades, que ha sol·licitat l'exclaustració per un període de tres anys. En el text explica l'acompanyament per part del bisbat i també de l'abadessa del monestir de Sant Benet en aquest procés personal.

panoràmica

Veure la fe