Vés al contingut

notícies relacionades

Els bisbes parlen de la 55a Jornada Mundial de la Pau

(Tarraconense) L’Església celebra el dia 1 de gener la Jornada Mundial de la Pau, instituïda per sant Pau VI fa cinquanta-cinc anys. Amb motiu de la celebració d’aquesta Jornada, el papa Francesc dirigeix a tots els catòlics i persones de bona voluntat del món sencer una reflexió, donant resposta als reptes plantejats en cada moment i obrint horitzons als qui vulguin caminar en la sendera de la pau.

Les vacunes contra el Covid-19, un “bé comú universal”

(CR) Aquest dimecres, el Papa Francesc ha enviat una carta als participants de la XXVII Cimera Iberoamericana, que s’havia de celebrar a Andorra el 2020 però que finalment s’ha celebrat aquesta setmana. A més de desitjar que la trobada sigui fructífera, el Papa ha aprofitat el text per recordar els “milions de víctimes i de malalts”, assegurant que prega per a ells i els seus familiars.

El Vaticà demana ocupar-se dels afectats psicològicament per la pandèmia

(Laura Mor –CR) El Vaticà ha publicat un document per ajudar a acompanyar persones amb dificultats psicològiques arran de la pandèmia. L’ha presentat aquest dimecres el Dicasteri per a la Promoció del Desenvolupament Humà Integral. El text assenyala quins són els col·lectius especialment vulnerables en l’àmbit de la salut mental i descriu l’experiència de l’angoixa, la desesperació i el pensament del suïcidi.

Francesc Urbi et Orbi: “Encara hi ha massa guerres i massa violència al món”

(CR/Vatican News) Compartir vacunes amb els països més pobres, eliminar les limitacions a la llibertat de religió i acabar amb les guerres i violències que “encara hi ha al món”. És la crida de Francesc en la tradicional benedicció de Pasqua. El Papa ha recordat que és “escandalós” que amb totes les dificultats que ha comportat la pandèmia no hagin cessat els conflictes armats.

El Papa a l'Iraq demana resistir la temptació de la venjança

(Renato Martinez –Vatican News) “L'Església a l'Iraq, amb la gràcia de Déu, va fer i està fent molt per anunciar aquesta meravellosa saviesa de la creu propagant la misericòrdia i el perdó de Crist, especialment als més necessitats”, ha dit aquest diumenge el papa Francesc en l'homilia d'una eucaristia multitudinària i acolorida celebrada a l'Estadi 'Franso Hariri' d'Erbil, en el marc de la seva visita apostòlica a l'Iraq.

recull de notícies

Veure la fe