Vés al contingut

notícies relacionades

laudato-si-claret

Claret publica un recull de reflexions dominicals a partir de la Laudato Si'

CLARETIANS | 'Laudato si’. Reflexions per a les celebracions dominicals. Cicle A' és el nou llibre que l'Editorial Claret publica amb col·laboració de Justícia i Pau. Es tracta d’uns suggeriments per aprofundir l’evangeli del diumenge a partir de les aportacions de l’encíclica 'Laudato si’'.

L’art es conjura a favor de la Laudato si’

(Laura Mor –CR) Què pot aportar l’art en l’actual crisi ecosocial i espiritual? Amb aquest repte de fons el monestir de Sant Benet ha acollit aquest diumenge la primera trobada d’Art Laudato si’. Una vintena de persones vinculades al món cristià i a l’espiritualitat ecosocial, artistes de diferents disciplines, s’han reunit per veure quin ressò té l’encíclica del papa Francesc en el món de l’art.

Maria Bargalló: “No tinc una vivència gens idíl·lica de la natura”

(Josep Gordi –CR) Maria Bargalló és filla d’una família pagesa de Molins de Rei. Profundament arrelada a la natura i amb una forta vocació per la docència va estudiar Biologia i ha treballat durant 36 anys en el món de l’educació, exercint com a mestra i professora en tots els nivells educatius, des de l’educació infantil fins a la universitat fent formació del professorat. Cristiana compromesa, és consiliària d’ACO i des que es va jubilar col·labora amb Justícia i Pau.

Encerts i febleses en l’aplicació de la Laudato si’ a Catalunya

(Laura Mor –CR) Aquest diumenge se celebren els cinc anys de la publicació de l’encíclica Laudato si'. I el papa Francesc ha anunciat l’obertura d’un Any especial per reflexionar sobre l’encíclica. Com ha calat fins ara el seu missatge a les comunitats cristianes de casa nostra?

Justícia i Pau impulsa parròquies ecosolidàries

(Laura Mor –CR) “No és només un canvi d'hàbits perquè el món ho necessita, sinó perquè la nostra fe ens hi porta”. Així planteja el repte de crear una xarxa de parròquies ecosolidàries Maria Bargalló, coordinadora de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau.

Veure la fe