Vés al contingut

notícies relacionades

El Lloc de la Dona celebra 25 anys “obrint horitzons”

(URC) L'Institut d'Estudis Catalans ha acollit el 25è aniversari del Lloc de la Dona, el centre d'atenció integral per a dones situat al barri del Raval de Barcelona. A la festa hi han participat les germanes oblates, juntament amb els professionals, laïcat, voluntariat i les dones del centre.

“Treballar al Lloc de la Dona va ser com tornar als orígens de la meva fe”

(Ramon Bassas –CR) “El col·lectiu de dones que exerceixen prostitució està molt invisibilitzat i estigmatitzat però darrera hi ha les històries i les vides d’unes dones plenes d’humanitat, de fortalesa, de capacitat de lluita i superació personal, que, en la majoria dels casos, s’han iniciat en aquesta activitat com a mecanisme de supervivència” —diu d’entrada la Mar Galceran, coordinadora tècnica del Lloc de la Dona, al barri del Raval de Barcelona, des de fa sis anys.

Mans Unides: “El tràfic de persones, una de les pitjors formes d'esclavitud”

(Mans Unides) Néixer en una llar pobra i en una família monoparental, pertànyer a una minoria ètnica, a una família desestructurada són alguns exemples dels múltiples factors que poden afavoreixen situacions de tràfic. Ho recorda Mans Unides amb motiu del Dia Mundial contra el Tràfic de Persones, aquest dijous 30 de juliol.

Mar Galceran, ser bàlsam enmig del sofriment

(Glòria Barrete –CR) La primera Església que la Mar Galceran va conèixer va ser la família, Església entesa com a comunitat de persones que viuen la fe. Una fe transmesa per via femenina, a través del testimoniatge de la seva mare i la seva àvia materna, que va ser l'humus idoni per continuar un camí de vida marcat pel compromís amb els més febles i els qui pateixen.

Mar Galcerán, un Nadal que es manifesta en els marges

(CR) Un any més el pregó de Nadal de la Fundació Blanquerna ha tingut un to marcadament social. La pedagoga Mar Galcerán, coordinadora de projectes del Lloc de la Dona, va pronunciar aquest dimecres un pregó que situa el Misteri del Nadal “en els marges de l’existència”. En el text va recollir el testimoni d’algunes de les dones que acompanyen en el centre promogut per les germanes Oblates.

El taller d'inserció laboral de les oblates, premi Francesc Candel 2015

(Fundació Carulla/CR) La Fundació Carulla ha distingit amb un dels premis Francesc Candel d'enguany la comunitat religiosa Oblates del Santíssim Redemptor pel seu taller Dona Kolors, al Lloc de la Dona, dedicat a la inserció laboral de dones immigrants. Els guardons, que reconeixen les bones pràctiques en matèria d’immigració, es lliuraran el proper dilluns a dos quarts de set de la tarda, al Pati Llimona en un acte que presidirà la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté.

Veure la fe