Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Laura Mor –CR) Quan les germanes oblates acompanyen dones que viuen situació de vulnerabilitat posen l'accent en teixir complicitats. Ho explica la germana Lourdes Perramon, que va ser escollida el mes de setembre com a superiora general de les Germanes Oblates del Santíssim Redemptor i que en aquesta aquesta entrevista a CatalunyaReligió assenyala els reptes que afronta la congregació.

En el darrer capítol general, les oblates es van plantejar “resignificar la vida comunitària”. Una vida marcada pel seguiment de Jesús i que es concreta en la transformació social al carrer. En el seu cas, es basa en l'atenció integral al costat de les dones que viuen del seu treball amb la prostitució.

Tal com diu Perramon, el plantejament de la missió de la família oblata passa per reconèixer la fortalesa i el potencial de la majoria de dones que viuen de la prostitució: “És en el potencial humà que estem en relació d'igualtat”.

En el vídeo la germana reivindica també el paper de la vida religiosa que considera “la gran desconeguda” i aprofita per explica el lligam vital que l'uneix amb el barri del Raval de Barcelona, on hi va viure vint anys.

Precisament, a l'avinguda Drassanes, molt a prop d'espais tan vinculats a la prostitució com el carrer d'en Robador, hi tenen el Lloc de la Dona, que s'ha convertit en espai de referència. Des d'aquí les oblates han impulsat projectes com Dona Kolors, una marca tèxtil amb garantia social que permet millorar la situació vital de les dones que hi participen. En aquest sentit, lees oblates coincideixen amb d'altres congregacions quan busquen finançament alternatiu a les subvencions i ajuts públics per tal de finançar els seus projectes socials.

Lourdes Perramon (Manresa, 1967) aviat farà vint-i-cinc anys que forma part d'aquesta congregació religiosa. Durant aquest temps ha viscut en diverses comunitats a Tarragona, Barcelona i a Madrid. En aquesta darrera ciutat resideix des que va ser escollida com a principal representant de les oblates.