Vés al contingut

notícies relacionades

La carta als Reis dels joves per a l'Església

(Laura Mor/Glòria Barrete –CR) Finalitzem el nostre monogràfic sobre Joves i Església amb motiu de la celebració del Sínode de Joves preguntant-los quin és el seu desig profund per a l'Església, quina petició li fan com a col·lectiu, com la somien per a demà? Afegim una darrera qüestió, si tinguessin davant el papa Francesc, què li dirien?

Se senten escoltats els joves per l'Església?

(Laura Mor/Glòria Barrete –CR) Continuem la tercera part de la sèrie Joves i Església amb motiu de la celebració del Sínode de Joves preguntant a sis joves si se senten escoltats. Tenen espais? L'Església és una institució que escolta? Com apropar el missatge cristià avui?

La Unió de Religiosos proposa “creure amb els joves”

(Laura Mor –CR) La Unió de Religiosos de Catalunya també mira els joves. Ho fa el curs en què el Vaticà els dedicarà un sínode específic. “Preguem Déu que ens ajudi a encertar el plantejament i a superar formes obsoletes d’abordar-lo” ha demanat el president de la URC, Màxim Muñoz.

Què pensen els joves de l'Església? “El testimoniatge és la clau”

(Glòria Barrete/Laura Mor –CR) S'apropa el Sínode de joves convocat pel papa Francesc i la seva preparació tira endavant. Des de Catalunya Religió, hem convocat una taula rodona amb sis joves vinculats a diferents comunitats, moviments i realitats d'Església per parlar-ne. No tots són practicants o creients. Però s'han forjat una opinió i formulen en veu alta alguns interrogants no resolts.

Com preparen el sínode sobre els joves les diòcesis catalanes?

(Laura Mor –CR) Des que al gener el papa Francesc va demanar consultar els joves per preparar el Sínode de bisbes de 2018, a Catalunya les respostes arriben tímidament. El curs escolar s'acaba, molts grups han tancat ja la paradeta i a primers de setembre els bisbats han de lliurar els resultats obtinguts a la Conferència Episcopal Espanyola.

Veure la fe

monogràfics

MONOGRÀFIC