Vés al contingut

notícies relacionades

abat-premis-or

Abat Gasch: “Escriure en català és un acte de generositat”

ABADIA DE MONTSERRAT | Treballar perquè la imaginació es tradueixi en paraules i fer-ho en català és un acte de generositat. Ho ha dit l'abat de Montserrat, Manel Gasch, aquest dimecres en l'acte de lliurament dels Premis Crítica Serra d'Or que ha tingut lloc a l'Espai Endesa de Barcelona. En l'acte, l'abat també ha recordat "la feina infinita" de Josep Massot per la llengua i la cultura. 

Bon Nadal! Amb un optimisme que passa per sobre dels núvols

Aquest any un monjo de Montserrat ha estat distingit amb un dels màxims reconeixements de l’àmbit cultural català. El pare Josep Massot, director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat, va rebre el passat mes de juny el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. Com a personatge rellevant de l’any, ha estat un honor que hagi acceptat escriure felicitació de Nadal d’aquest any a CatalunyaReligió.cat.

Pare Massot: “Correm el perill que la nostra infraestructura cultural es desfaci”

(CR) Aquest dimecres al vespre el monjo de Montserrat Josep Massot ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes en un acte solemne al Palau de la Música Catalana, un reconeixement al seu treball com escriptor i com a director de Publicacions de l’Abadia de Montserrat.

Massot ha fet una intervenció plena d’agraïments però també volgut expressar la seva “preocupació per la situació de la nostra llengua i de la nostra cultura”, singularment a “les Illes Balears i el País Valencià que passen per moments especialment difícils”.

panoràmica

Veure la fe